Σε άσχετη ερώτηση που έκανε χθες ένας δημοσιογράφος στον κ. Παπανδρέου κατά την καθιερωμένη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου προετοιμασμένος κατάλληλα, έριξε το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά και προσπάθησε να "πατήσει" τη Νέα Δημοκρατία σε ένα ευαίσθητο σημείο της.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε «ΟΧΙ» στη Βουλή για το μνημόνιο και μάλιστα για το λόγο αυτό είχε θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, με το....
επίσης γνωστό αποτέλεσμα της διαγραφής της κ. Μπακογιάννη.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έφερε το μνημόνιο στη Βουλή για να ψηφιστεί με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών και όχι με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Είναι τέλος γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει και με το δίκιο του, σημαία του το «ΟΧΙ» κατά του μνημονίου και προσπαθεί να συγκροτήσει ένα αντιμνημονικό μέτωπο ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, προτείνοντας μάλιστα ταυτόχρονα και ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από το μνημόνιο. .
Μέχρις εδώ όλα καλά. Όμως από εδώ και κάτω αρχίζουν τα προβλήματα για τη Νέα Δημοκρατία, τα οποία και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου. Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με δηλώσεις διαφόρων στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το μνημόνιο, οι οποίες αποκλίνουν και μάλιστα σημαντικά από την επίσημη κομματική γραμμή και σε πολλές περιπτώσεις είναι και αντικρουόμενες.
Ειδικότερα μέσα στη Νέα Δημοκρατία ακούγονται πολλές και διαφορετικές απόψεις που προκαλούν σύγχυση στον κόσμο, ρίχνουν τον ενθουσιασμό του και έχουν ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανακάμψει το κόμμα αυτό. Για παράδειγμα: Το ένα στέλεχος διατυπώνει την άποψη ότι θα πρέπει να σεβαστούμε το μνημόνιο. Το άλλο ότι ήταν αναγκαίο το μνημόνιο. Ένα τρίτο ότι θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε
το μνημόνιο. Δηλαδή ένα νέο μνημόνιο. Μάλιστα ο χειρότερος ισχυρισμός που ακούγεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αν το μνημόνιο ερχόταν προς ψήφιση με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών τότε η Νέα Δημοκρατία θα το ψήφιζε γιατί η χώρα θα πτώχευε αμέσως. Δηλαδή ότι μας λέει και το ΠΑΣΟΚ περί άμεσης αναγκαιότητας.
Έπειτα από όλα τα πιο πάνω αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η Νέα Δημοκρατία δυσκολεύεται να ανακάμψει στο εκλογικό σώμα. Δεν είναι βέβαια η μόνη αιτία, αλλά είναι μια από τις βασικές αιτίες καθόσον, εκεί που φτάσαμε ως χώρα σήμερα, ο λαός θέλει ξεκάθαρες, γενναίες και πειστικές απαντήσεις, όσο επώδυνες και να είναι.
Αυτή λοιπόν την τελευταία άποψη, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα ψήφιζε το μνημόνιο αν απαιτούνταν 180 βουλευτές, την έπιασε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και έτσι ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του την έφερε ως επιχείρημα κατά της Νέας Δημοκρατίας, εκθέτοντάς την επίσημα και δημόσια και παρουσιάζοντάς την ως κόμμα που έπαιξε εκ του ασφαλούς θέατρο στον ελληνικό λαό. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπανδρέου πέταξε το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά και ουσιαστικά τον καλεί να απαντήσει.
Μετά από αυτή την πρόκληση είναι αναμενόμενο να δεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς μπαράζ ερωτήσεων στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να απαντήσει. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ότι θα καταψήφιζε το μνημόνιο με όποια πλειοψηφία και αν ερχόταν. Όμως οι αψυχολόγητες και χωρίς ιδιαίτερο λόγο αυθαίρετες προσωπικές απόψεις διαφόρων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν ανέκαθεν και είναι η μεγάλη επικοινωνιακή πληγή της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου