Όταν μία κυβέρνηση διαπιστώνει ότι είναι δύσκολο να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας, λογικά καταφεύγει σε εκλογές.
Παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση και ζητά από τον λαό να της εμπιστευθεί εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας.
Προϋπόθεση για την διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποτελεί η έντιμη ενημέρωση του κόσμου και η παρουσίαση ενός προγράμματος εφικτού και ικανού να βγάλει την χώρα από την κρίση.
Αυτό έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αυτό δεν έκανε και δεν κάνει ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Δυστυχώς ζούμε σε μια παρακμιακή κοινωνία, εθισμένη στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, όπου ωραιοποιείται το ΔΝΤ, εκθειάζεται η ευφυΐα των κυβερνόντων και αποκρύπτονται συστηματικά τα εκρηκτικά προβλήματα του λαού.
Όμως η επιβίωση μιας κυβέρνησης η οποία με την ανάληψη των καθηκόντων της εγκατάστησε στην χώρα το ΔΝΤ , παρακράτησε το 30% των αποδοχών των πολιτών, και εκτίναξε τον πληθωρισμό στο 5,6 , απαιτεί και άλλα μέσα για να παραμείνει στην εξουσία..
Έτσι συκοφαντεί ακατάπαυστα την προηγούμενη κυβέρνηση και ανακινεί συνεχώς σκάνδαλα που αυτοί οι ίδιοι
κατασκεύασαν με την βοήθεια των ΜΜΕ και διάφορων κρατικών λειτουργών.
κατασκεύασαν με την βοήθεια των ΜΜΕ και διάφορων κρατικών λειτουργών.
Όμως επειδή οι περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται τα ψεύδη, πρέπει οι κυβερνώντες να προχωρήσουν περισσότερο. Έτσι ποινικοποιούν την πολιτική ζωή στήνοντας εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια. Προσφέρει δηλαδή στον λαό κάτι για να τον αποπροσανατολίσει και να τον φανατίσει ενώ ταυτόχρονα τον καταστρέφει, ωθώντας τον στην ανεργία και την φτώχια.
Ωστόσο όλα αυτά μπορούν εύκολα να ανατραπούν από την δυναμική παρουσία της αντιπολίτευσης που με συνεχείς κινητοποιήσεις μπορεί να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση.
Άλλά η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύεται, διότι ο νεοεκλεγείς αρχηγός επηρεασμένος από τα ΜΜΕ και πιθανώς από μεροληπτικούς συμβούλους προσπαθεί εσφαλμένα να απαλλαγεί από το παρελθόν το δικό του και του κόμματός του.
Ομως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ρήξεις με το παρελθόν απαιτούν πολύ χρόνο και συνήθως οδηγούν σε παθολογικές καταστάσεις όπως απομόνωση και πολυδιάσπαση.
Επομένως η αποδοχή και η συμφιλίωση είναι μονόδρομος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους παλιούς συνεργάτες από την πολιτική άνοιξη που νόμισαν ότι εξοστρακίζοντας βασικά στελέχη θα ήλεγχαν το κόμμα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δυστυχώς καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μία κατάσταση επικίνδυνη και τραγική. Η χώρα διαλύεται, η εθνική συνοχή κατακερματίζεται και καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός.
Η ιστορία τον καλεί να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Πρέπει να ενώσει την ΝΔ και για να το επιτύχει πρέπει να αντιμετωπίσει και να αποδεχθεί το παρελθόν. Οφείλει κατ’ αρχήν να υπερασπισθεί το έργο του Καραμανλή που είναι τεράστιο και να αγκαλιάσει τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα μπορεί αξιοκρατικά να αναδείξει και άλλους συνεργάτες του.
Η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό δημοκρατικό κόμμα εξουσίας και περιμένει τον κατάλληλο αρχηγό να την αναστήσει και να την ενεργοποιήσει Η διχόνοια και οι αντιζηλίες ευνοούν μόνο την κυβέρνηση που δρα ανενόχλητη και τα ΜΜΕ που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.
Τις τελευταίες εβδομάδες διαφαίνεται η υιοθέτηση μιας συναινετικής προσπάθειας από τον κ. Σαμαρά. Αν την συνεχίσει θα αποδείξει στον κόσμο ότι είναι ένας ευφυής ηγέτης που διαθέτει την στόφα του μεγάλου πολιτικού που αναζητά επειγόντως η χώρα για να επιβιώσει
Ο Ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει τις λανθασμένες επιλογές του και έχει εναποθέσει το μέλλον του στον κ. Σαμαρά. Ας μην τον απογοητεύσει.
Seirios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου