Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και κριτική στην κυβέρνηση

Βολές Ντόρας για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
 Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη για την εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δολοφονία του 44χρονου και τις ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της ...
Παρασκευής, άφησε αιχμές και κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη για αδράνεια.
Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να επιβληθεί ο νόμος, καθώς ο κόσμος στην περιοχή είναι στα όρια της έκρηξης.

Ερωτηθείσα για το «Ζάππειο ΙΙ», είπε πως το πρόγραμμα Σαμαρά κρύβει τα δύσκολα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων εν μέσω της πιο κρίσιμης περιόδου για τη χώρα.

«Δεν υπάρχει κράτος»

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι μια κόλαση», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι «δεν υπάρχει κράτος· το κράτος εμφανίζεται ανήμπορο». Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει «τεράστιες ευθύνες» γιατί τα φαινόμενα αυτά αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

«Κάθεται και παρακολουθεί μια κατάσταση εκτός ελέγχου. [...] Οφείλει να βάλει τάξη» η κυβέρνηση, «να επιβληθεί ο νόμος», γιατί «ο κόσμος στην περιοχή είναι στα όρια της έκρηξης» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

«Δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια της η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει η κυβέρνηση, περιμένοντας το μοιραίο» επισήμανε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η «εξωτερική πολιτική είναι παράλυτη». Πρέπει να μπούμε στη λογική του επαναπατρισμού, παρατήρησε.

Η κ. Μπακογιάννη άφησε αιχμές και κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ζητώντας να «πιέσει την κυβέρνηση, να σηκώσει το ανάστημα του δημάρχου Αθηναίων και να ζητήσει» λύσεις στο πρόβλημα.

Για το Ζάππειο ΙΙ και την ανάγκη συνεννόησης


Ερωτηθείσα για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι «πολλά από αυτά που ειπώθηκαν είναι πολύ σωστά· έχουμε μιλήσει κι εμείς για αρκετά από αυτά».

Ωστόσο, επισήμανε: «Εμείς δεν λέμε όμως ότι αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς άμεσες περικοπές στο δημόσιο τομέα. Δεν μπορείς να κρύβεις τα άσχημα και να λες μόνο τα καλά. Να πούμε τι θα κάνουμε το επόμενο τρίμηνο. Και πως θα διαπραγματευτούμε για την αλλαγή του μνημονίου, όχι μόνο ότι θα το κάνουμε».

Η Ντ.Μπακογιάννη υπογράμμισε επίσης ότι «όταν κάνουμε προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς, το πρώτο που θα έπρεπε να αποκρατικοποιήσουμε θα ήταν ο ΟΠΑΠ».

Όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Είναι αναγκαίο τώρα εντός του Μαΐου να στείλουμε εντός κι εκτός μήνυμα ότι υπάρχει ένας μπούσουλας», καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. «Η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση, ο πρωθυπουργός δεν κρατά το τιμόνι, οι πολιτικοί ασχολούνται με το προσωπικό πολιτικό κόστος» σημείωσε
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...