Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κοντογιάννης: «Η νέα μεταπολίτευση άρχισε»

Αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του εκπροσώπου του Βουλευτή Ηλείας, Γιώργου Κοντογιάννη, με τίτλο: «Η νέα μεταπολίτευση άρχισε. Θα είμαστε παρόντες;».


Ένα άρθρο που λίγες μέρες μετά την πρώτη δημοσίευσή του αποδεικνύεται προφητικό.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


«…Πρέπει να εγκαταλείψουμε λογικές, νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας οδήγησαν έως εδώ. Πρέπει να αποδείξουμε στο λαό ότι καταλάβαμε τα λάθη μας. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι πλέον πάνω από τη βουλευτική μας έδρα και το συμφέρον του κόμματός μας, θέτουμε το συμφέρον της πατρίδας.

Μιας πατρίδας που σχεδόν όλοι –άλλος πολύ κι άλλος λιγότερο- λεηλατήσαμε, ή στην καλύτερη περίπτωση δεν σεβαστήκαμε όσο και όπως θα έπρεπε. …Ως πολιτικά πρόσωπα τον δρόμο τον ξέρουμε.

Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να τον ακολουθήσουμε. Δεν είναι καθόλου παρήγορο να ακούς από νέους σε ηλικία βουλευτές, μεγάλων κομμάτων, ότι «πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε να είμαστε παρόντες και στην επόμενη Βουλή, για να έχουμε λόγο στις εξελίξεις που θα έλθουν».

Δηλαδή, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους; Κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του κόμματος και σιωπούν με σκοπό να δυσαρεστήσουν όσο το δυνατόν λιγότερους και με στόχο να επανεκλεγούν; Και ποιος τους είπε ότι η σωτηρία της χώρας έχει σχέση με την δική τους επανεκλογή;

Ίσως, τελικά, η χώρα να μη χρειάζεται πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους. Οι αγανακτισμένοι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τη λύση πρέπει να τη δώσουν πολιτικοί. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Τις λύσεις τις δίνουν οι πολιτικοί.

Ούτε ο στρατός, ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε οι επιχειρηματίες, ούτε οι παπάδες, ούτε οποιοσδήποτε άλλος εξωθεσμικός παράγων. Και αν εκτιμούν ότι αυτοί οι 300 δεν τους εκπροσωπούν σωστά, πρέπει να εκλέξουν κάποιους άλλους 300. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Εμείς δε οι Βουλευτές, πρέπει να καταλάβουμε πως όταν ορκισθήκαμε στο Ευαγγέλιο, ορκισθήκαμε να φυλάττουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Δεν ορκισθήκαμε να αγωνισθούμε για να διαμορφώσουμε συνθήκες που θα ευνοήσουν την επανεκλογή μας ή για να υπηρετούμε τα πρόσκαιρα συμφέροντα του ενός ή του άλλου κόμματος και των αρχηγών τους.

Αν λοιπόν λαός και πολιτικοί κατανοήσουμε αυτές τις βασικές αλήθειες, τότε και λύση στα προβλήματα της χώρας θα βρούμε, αλλά και εμείς, με το νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης που πρέπει να υιοθετήσουμε, θα είμαστε εκείνοι που θα πρωταγωνιστήσουμε στη δημιουργία της νέας μεταπολίτευσης.

Η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε. Αν θα είμαστε ή όχι παρόντες, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».
Newscode

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...