Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Φεύγει μόνος του ο Γιώργος, είτε τον παραιτούν..


Το σενάριο της διαρχίας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ του μοιάζει τριχασμένη. Είναι δύσκολο για τον πρωθυπουργό, όσο και εάν προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο μιας και οι εξελίξεις άρχισαν να τον προσπερνούν μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων ή
 Εθνικής Σωτηρίας.
Έθεσε εαυτόν εκτός παιχνιδιού από εχθές το βράδυ, ουσιαστικά και τυπικά αφού αποδέχτηκε σχήμα χωρίς την συμμετοχή του αφού είναι πρόβλημα για την όποια επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανειστών μας. Έτσι χωρίς να του μένουν περιθώρια άλλα πολιτικών ελιγμών μπαίνει στην διαδικασία (για να μην εξευτελιστεί περισσότερο) να θέσει ο ίδιος θέμα παραμονής του ή όχι στο τιμόνι της χώρας και του κόμματος.
Ζήτημα ηγεσίας λοιπόν θα θέσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 4 το μεσημέρι.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προλάβει τις εξελίξεις, απαντώντας έτσι στην πρωτοβουλία της κ. Β. Παπανδρέου να ζητήσει συνεδρίαση «για να συζητηθούν τα πάντα», όπως και στις κινήσεις βουλευτών για τη συλλογή υπογραφών (που « αποσύρθηκαν» τελικά παρά το γεγονός ότι είχαν φθάσει τις 35) για την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να είναι προσκείμενοι στον κ. Παπανδρέου κάνουν λόγο για «προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις» που βρίσκονται πίσω από τις κινήσεις αμφισβήτησης του πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά, όσοι αμφισβητούν την ηγεσία, φαίνεται δύσκολο έως αδύνατο να συμβιβασθούν με μια παραμονή του σημερινού πρωθυπουργού στην ηγεσία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ανασχηματισμός πάντως, κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί, ενώ αναλόγως των σημερινών εξελίξεων θα διαφανεί εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά.
Parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...