Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μπακογιάννη:«Είναι δίλημμα η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου»

Το Πολιτικό Συμβούλιο και όχι η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει, μετά από σχετική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, την στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμμαχία στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, καθώς όπως είπε η κ. Μπακογιάννη «επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και δεν γνωρίζουμε τι σχέδιο μπορεί να παρουσιαστεί, ζητώ την εξουσιοδότησή σας, ώστε την τελική απόφαση να την πάρει το Πολιτικό Συμβούλιο».

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «κακό» το μεσοπρόθεσμο σημειώνοντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και εκτίμησε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτύχει. Ωστόσο, αποτελεί όρο για να μην κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών στις 3 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις. Αυτό το δίλημμα είναι μεγάλο, υπογράμμισε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εξαπέλυσε επίθεση και στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι «ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί το μέγεθος του προβλήματος. «Αδρανεί, δεν λειτουργεί, δεν έχει την εμπιστοσύνη της δικής της κομματικής βάσης, πολύ φοβάμαι ούτε της δικής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», είπε χαρακτηριστικά.Τα πυρά της έστρεψε και κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αυτοδεσμεύτηκε στη λογική του αντιμνημονίου που «κάθε μέρα τη βάζει όλο και βαθύτερα στο αδιέξοδο».

 «Έφτασαν στο σημείο να εγκρίνουν αφίσα που λέει 'ουστ στην τρόικα' και προβάλει συνθήματα του ΠΑΣΟΚ του '81», πρόσθεσε. 

«Η δική μας γενιά δεν έχει τα κότσια να κάνει αυτό που έκαναν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε κρίση. Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει αυτή την πολιτική. Χάσαμε ευκαιρία να συνεννοηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» είπε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε «τρελή» την φορολογική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...