Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά σεβαστείτε το «κεφάλαιο» που λέγεται Ντόρα Μπακογιάννη!


Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν εξαρτόμαστε από κανένα, το έχουμε πει και στο παρελθόν, ότιτο μπλογκ αυτό είναι μητσοτακικό και σ’ όποιον αρέσει!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο πολιτικό μας σύστημα -με αφορμή την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο- είναι έντονες, επώδυνες, αλλά και...

παραγωγικές, χρήσιμες. Ανέδειξαν όλη τη σαβούρα που καραδοκεί δυστυχώς στα υπάρχοντα κόμματα και πνίγει κάθε ειλικρινή προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης εν τη γενέσει της.

Στη Δημοκρατική Συμμαχία, χιλιάδες πολίτες ξεκινήσαμε πριν από μερικούς μήνες, με την υπόσχεση να λέμε την καθαρή αλήθεια στο λαό και να πράττουμε σύμφωνα μ’ αυτήν την αλήθεια, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν το επάρατο και ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας «πολιτικό κόστος». Κάποιοι -ελπίζω οι περισσότεροι- προσήλθαν στη Συμμαχία ενστερνιζόμενοι αυτές τις αρχές. Κάποιοι άλλοι πίστεψαν, ότι θα βρουν μεγάλες καρέκλες και κάποιοι τρίτοι απλά είδαν φως και μπήκαν... Αυτά ισχύουν, λίγο ή πολύ, σε όλα τα κόμματα.

Όμως, το κάθε κόμμα -αν μη τι άλλο- οφείλει να προστατεύει την ηγεσία του. Να μην την απαξιώνει και να μην δίνει αφορμές για αρνητικά σχόλια στα στρατόπεδα των αντιπάλων.

Δυστυχώς, η ανοίκεια συμπεριφορά κάποιων εκ των στελεχών που έχουν ενταχθεί στη Συμμαχία, οι «διαρροές», τα... τελεσίγραφα και όλα όσα τραγελαφικά συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, έδωσαν τη λαβή στους εχθρούς για να «στραπατσάρουν» το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Ντόρα Μπακογιάννη και που είναι η κινητήριος δύναμη του Κινήματος (δείτε τα παρακάτω screenshots).

Οι βουλευτές και τα στελέχη που έσπευσαν να δημοσιεύσουν με οξείς αναφορές την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο -ασεβώντας στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο- πρόσφεραν πολύτιμη υπηρεσία στο Σαμαρά και τη ΝΝΔούλα του. Ηθελημένα ή άθελα, δεν μας ενδιαφέρει. Από τη στιγμή που η Κ.Ε. εξουσιοδότησε το Πολιτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, εκείνοι όμως διά δηλώσεων ή διαρροών διεμήνυσαν ότι -παρά την όποια απόφαση- θα πράξουν του κεφαλιού τους, απέδειξαν ότι δεν σέβονται ούτε το Κίνημα, ούτε τα όργανά του, ούτε την Πρόεδρο που υποτίθεται ότι ακολούθησαν στη νέα αφετηρία.

Σεβαστή ή όποια απόφαση και η όποια κατά συνείδηση ψήφος του όποιου βουλευτή.

Δεν θα ανεχθούμε όμως περαιτέρω υπονόμευση του πολιτικού κύρους της Προέδρου μας, Ντόρας Μπακογιάννη, από τον κάθε τυχόντα!

Εμείς δεν πληρωνόμαστε, αλλά με το υστέρημά μας στηρίζουμε τη Συμμαχία και την οργάνωσή της σε όλη τη χώρα. Απαιτούμε λοιπόν σεβασμό στα όργανα -είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους η σύνθεσή τους- διαφορετικά όποιος γουστάρει, ας πει ευθέως εάν επιθυμεί ή όχι να συνεχίσει τη συμπόρευσή του με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Αλίμονο, εάν κάθε φορά που ανακύπτει κρίσιμο πολιτικό ζήτημα, γίνεται αυτή η φαρσοκωμωδία που ζήσαμε με το Μεσοπρόθεσμο.

Στο κάτω-κάτω ουδείς αναντικατάστατος, ειδικά από το σινάφι των Λαϊκιστών και των Ευθυνόφοβων. Υπάρχουν μπόλικοι από δαύτους...

DeFreJus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...