Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass. Οριακά προηγείται η Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass  δίνει οριακό προβάδισμα 1,3% στη Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αντ. Σαμαράς με το ελάχιστο ποσοστό 31,5% προηγείται για πρωθυπουργός έναντι του 30,5% του Γ. Παπανδρέου.
Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Παρόν» δίνει οριακό

προβάδισμα 1,3% στη Ν.Δ.  έναντι του ΠΑΣΟΚ, παρά την αποικιοκρατική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα για την ΝΔ καθώς το ποσοστό της διαφοράς σε προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 0,9%.
Ετσι, πρώτη φορά, μετά τον χαλασμό που προηγήθηκε στο Σύνταγμα,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αντώνης Σαμαράς παίρνουν «κεφάλι», σε δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης όσο και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά ακόμη και σήμερα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και της ληστρικής φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα μεσαία στρώματα. Είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα για την αντιπολιτευτική τακτική του κ.Σαμαρά, αν και είναι απόλυτα δικαιολογημένο από την επαμφοτερίζουσα στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την προσπάθεια του να μεταλλάξει την ΝΔ σε ΠΟΛΑΝ.
 Το γεγονός επίσης ότι τα ποσοστά του δικομματισμού κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και φτάνουν το 47,5%, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι δεν πείθει η αντιπολίτευση. Ο κόσμος αποκηρύσσει τον δικοματισμό αφού δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση που θα προτείνει λύσεις και θα επικρίνει την κυβέρνηση. Η απελπισία εκφράζεται και από την διαπίστωση ότι το 50,1% ζητά πρόωρες εκλογές. Ακόμη, το 77,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι και αν δεν ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξης:
ΠρόθεσηΨήφου
ΝΔ - 24,4%
ΠΑΣΟΚ - 23,1%
ΚΚΕ - 7,8%
ΛΑΟΣ - 4,8%
ΣΥΡΙΖΑ - 3,4%
Οικολόγοι - 3,3% (γιατί αυτό το κόμμα μπαίνει στην δημοσκόπηση;)
Δημοκρατική Συμμαχία - 2,4%
Δημοκρατική Αριστερά - 2,3%
Άρμα Πολιτών - 2,2%
ΔΞ/ΔΑ - 20,8%

Παράσταση Νίκης
ΠΑΣΟΚ 37,8%
ΝΔ 54,8%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός
Α. Σαμαράς 31,5%
Γ. Παπανδρέου 30,5%
Κανένας 36,8%

Seirios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...