Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μύλος στη Ν.Δ. με τις ΜΚΟ - μεσάζοντες

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με σημείο αιχμής την εμπλοκή των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) στο ρόλο των μεσαζόντων στα προγράμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπουν πεντάμηνες συμβάσεις χιλιάδων ανέργων, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο τέως δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι ειδικά το εξαγγελθέν πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του ΟΑΕΔ ήταν της Ν.Δ., «το οποίο "ξέθαψε" στην κυριολεξία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» όπως τόνισε. «Η προγραμματική σύμβαση είναι ήδη υπογεγραμμένη από την τότε υπουργό Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον Γ. Βερναρδάκη (πρώην πρόεδρο ΟΑΕΔ) και τον τότε και νυν πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη (1η Ιουνίου 2009)» δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης. «Η σύμβαση δεν προχώρησε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και στη συνέχεια, παρά τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Απασχόλησης κ. Λοβέρδου, την απέρριψε ο "γνωστός" κ. Γ. Ραγκούσης, παντοδύναμος τότε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
»Σήμερα φοβάμαι ότι η σύμβαση αυτή έχει προβλήματα, γιατί οι εγγυήσεις της ΚΕΔΚΕ για τη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕ βασιζόταν στα περίπου 120 εκατ. ευρώ που η ΚΕΔΚΕ έπαιρνε από το φόρο ζύθου, διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας».
Ο Κ. Μαρκόπουλος χωρίς να κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τις κομματικές μεθοδεύσεις που και η κυβέρνηση Καραμανλή -της οποίας ήταν μέλος- υιοθέτησε, κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει «ένα προκλητικό "prive Δημόσιο", με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ». «Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τον παλιό κακό του εαυτό, που φούσκωσε το Δημόσιο και χρέωσε την κοινωνία» δήλωσε. «Η διαφάνεια πάει περίπατο. Η αξιοκρατία θυσιάζεται. Και οι νέοι άνθρωποι, με τέτοιες συμπεριφορές, χάνουν την πίστη τους στην πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...