Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κρούγκμαν:50% πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

Την μία εβδομάδα έτσι, την άλλη αλλιώς! Ο Τζορτζ Σόρος, που προσφάτως «έβλεπε» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με νέες του δηλώσεις εκτιμά ότι… τελικά θα παραμείνει.

Όπως αναφέρει σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και αναμεταδίδει το Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει πιο πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες θέλουν να κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Έτσι, βλέπω μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα πάντως την αντίθετη άποψη εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στη Στοκχόλμη εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%.

Μην στενοχωριέστε πάντως, δεν θα φύγουμε μόνοι! Για την Ιταλία, ο Κρούγκμαν προβλέπει πιθανότητα 10% να φύγει από το ευρώ, ενώ τον Μάιο έβλεπε μόλις 1% πιθανότητα για το ενδεχόμενο αυτό.

«Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είπε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους», είπε ακόμα
 
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...