Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ PROTON ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK


Τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank εξετάζουν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συμμετοχή των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας...

εξετάζεται να γίνει μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδας οι τέσσερις τραπεζικοί όμιλοι ενημέρωσαν την ΤτΕ ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες «προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Proton».


Παράλληλα, με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει, όπως αναφέρεται, τη λειτουργία του νέου δ.σ. της τράπεζας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:
Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton.
Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών.
Οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...