Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Άνω κάτω οι ΔΕΚΟ για το ενιαίο μισθολόγιο

Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση 800 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό με δηλώσεις του, στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας Δημόσιων Επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι και στις ΔΕΚΟ υπάρχουν ...
ανισότητες στις αποδοχές των υπαλλήλων λόγω των πολλών και διαφορετικών επιδομάτων.
 Η επιβολή του Ενιαίου Μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ θα διευκολύνει τα σχέδια της Κυβέρνησης για νέες περικοπές μισθών, με στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 800 εκατ. ευρώ. Μάλιστα εκτιμάται ότι αν τελικά προχωρήσει η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου και στις Δημόσιες Επιχειρήσεις θα είναι ποιο εύκολη και η αναδιάρθρωση του προσωπικού, αφού θα έχει εκλείψει το αντικίνητρο της μισθολογικής ανισότητας.

Στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ, είναι και η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με περικοπές σε ενοίκια, κινητά τηλέφωνα, χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων, αλλά και σε αναλώσιμα είδη.

Αναφέρεται μάλιστα ότι μόνο τα ενοίκια που πληρώνουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ΔΕΚΟ, όπου το μέσο κόστος ανά υπάλληλο για τα κινητά τηλέφωνα φτάνει τις 2.000 ευρώ το χρόνο!

Την ίδια ώρα άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζε  ότι δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο δεν απέκλεισε ωστόσο να γίνουν μεμονωμένες περικοπές σε ΔΕΚΟ.

Στην κατεύθυνση αυτή πιέζει και η τρόικα, που έχει υποδείξει εδώ και καιρό τις ΔΕΚΟ ως «υπεύθυνες» για μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...