Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δεν έπεισε την πλειοψήφια η ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο

Δεν έπεισε την πλειοψήφια η ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο
Με μια φράση, ο Πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Ωστόσο, στο σύνολό της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει αμήχανη και προβληματισμένη αφού η ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο έδειχνε να μην συνειδητοποιεί σε βάθος την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι η...
 κυβέρνηση του δίνει τη μάχη για την ανάταξη της χώρας «μέχρι το τέλος της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός» όπως είπε με νόημα. Παράλληλα έκανε έμμεση αναφορά στα όσα συμβαίνουν στο Λαύριο αλλά και στα επεισόδια που έγιναν χθες στους Αγίους Αναργύρους. «Κατανοούμε απόλυτα τα προβλήματα των πολιτών. Αλλά η βία και η ανομία δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία και μάλιστα σε μια στιγμή ανασυγκρότησης της χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.
Παρουσιάζοντας το γενικό πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου το οποίο περιέγραψε ως «οδικό άξονα» για την Ελλάδα της δημιουργίας, ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις παντού: Στο κράτος, στο αναπτυξιακό πρότυπο, στις δομές, στο πολιτικό σύστημα, στη δικαιοσύνη και εν τέλει στη νοοτροπία όλων μας. «Το πρόβλημα θα λυθεί όχι αν αναδιαρθρώσουμε χρέος αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα" είπε χαρακτηριστικά.
Υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει «ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων το ταχύτερο δυνατόν». Είπε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα εξειδικευτεί αμέσως μετά το Πάσχα, θα γίνει δημόσια διαβούλευση επ' αυτού στη Βουλή και όχι μόνο, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλλουν με εποικοδομητικές προτάσεις.
Ένας άλλος άξονας παρεμβάσεων αφορά στο Δημόσιο τομέα, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως ο δημόσιος υπάλληλος είναι υπάλληλος του κράτους και θα αξιοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο, ενώ προανήγγειλε τον “Καλλικράτη”  για τη Δημόσια Διοίκηση
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...