Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η χώρα σε αποδόμηση

Η χώρα σε αποδρομή        
Σε κατάσταση αποδόμησης βρίσκεται η χώρα καθώς καθημερινά αθροίζονται μικρά και μεγάλα περιστατικά που ολοκληρώνουν το παζλ της αποσύνθεσης. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει την γενικευμένη αντίδραση, την κοινωνική απειθαρχία και τα φαινόμενα βίας που...
 πολλαπλασιάζονται στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι υπουργοί της αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν πίστεψαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Αντίθετα τα όποια μέτρα ελήφθησαν ανακοινωθηκαν με λάθος τρόπο στην κοινωνία ως αναγκαία κακά που επιβάλλονται από τους δανειστές μας.
Είναι ενδεικτικό ότι τα μέλη της τρόικας αδυνατούν πια να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται πολλοί υπουργοί και το κλίμα που μεταφέρουν στις Βρυξέλλες είναι ότι προσπαθούν με τερτίπια και νόμους που αφήνουν παράθυρα ανοιχτά για τη μη εφαρμογή τους να ξεπεράσουν τους σκοπέλους ώστε η χώρα να παραλάβει την επόμενη δόση του δανείου.
Την ίδια ώρα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να σφυροκοπούν την Ελλάδα και να επισημαίνουν τις μεγάλες αδυναμίες που εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πολλοί δε, ξένοι αρθρογράφοι υποδεικνύουν τη συγκρότηση κυβέρνησης με προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, καθώς έχουν πεισθεί ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.
Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη σύγχυση και την ανασφάλεια αναδεικνύονται καθημερινά στάσεις και συμπεριφορές πολιτών και κοινωνικών ομάδων που ναρκοθετούν τα όποια δειλά βήματα γίνονται από λίγους μόνο υπουργούς προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα – και αυτό είναι το χειρότερο – η εγκληματικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς ομάδες πολιτών προεξοφλούν ότι το προσεχές διάστημα στη χώρα θα κυριαρχήσουν χαοτικές καταστάσεις με πλήρη ανομία.
Το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο λεωφορείο της ΕΘΕΛ κατά τη διάρκεια ελέγχου των εισιτηρίων έχει σημάνει συναγερμό στα υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, γιατί αποτελεί την πρώτη ακραία αντίδραση στην εξαγγελία της κυβέρνησης για έλεγχο και περιορισμό των λαθρεπιβατών στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες αιμορραγούν.
 Ένας επιβάτης πυροβόλησε με αεροβόλο δύο φορές τον ελεγκτή εισιτηρίων και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους του ελεγκτές. Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό του αστυνομικού δελτίου που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Υπάρχουν δύο ακόμη ειδήσεις που απασχολούν σοβαρά τις αστυνομικές αρχές:
  • Τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 19:00,σε ισόγειο γραφείο εταιρείας που εκδίδει τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
  •  Με πέτρες, λοστούς και βαριοπούλες κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες του υποκαταστήματος της Eurobank, στην οδό Σόλωνος και της Alpha Bank, στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι δράστες αμέσως μετά έφυγαν τρέχοντας και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά πριν εμφανιστεί η αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο φύλακας της μιας από τις δύο τράπεζες ήρθε στα χέρια με τους κουκουλοφόρους στην προσπάθειά του να τους εμποδίσει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.
 Αλλά και εκτός λεκανοπεδίου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Χθες μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" εισέβαλαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, πήραν τις κλήσεις που είχαν κοπεί σε οδηγούς, για τη μη καταβολή αντιτίμου στα διόδια και τις έκαψαν στο προαύλιο.
Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα παραμένει πάντα ανοιχτή πληγή παραμένει το ανεξάρτητο κράτος της Κερατέας. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από όταν οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Η Αττική έχει κοπεί στα δύο. Η διέλευση για το Λαύριο, ένας από τους πιο σημαντικούς κόμβους είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς οι κάτοικοι κλείνουν καθημερινά τους δρόμους με μπάζα και παίζουν κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς. Η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξουν επεισόδια με τους εκδρομείς, οι οποίοι δε θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...