Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αντιδράσεις και ερμηνείες για τις αιχμές Σαμαρά

Αντιδράσεις και ερμηνείες για τις αιχμές Σαμαρά
Ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε στο εσωτερικό της Ν.Δ. η χθεσινή φράση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, ότι «πέθαναν» τρεις εποχές: αυτή του ξύλινου, στρογγυλεμένου και συμβατικού λόγου, αυτή που «άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα» και αυτή του αόριστου και ότι πλέον...
 η Ν.Δ. γυρίζει σελίδα.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά, σε σύσκεψη της Γραμματείας Προγράμματος της Ν.Δ. το βράδυ της Τετάρτης, πυροδότησε σχόλια, ότι ο πρόεδρος του κόμματος χάραξε με πιο εμφαντικό τρόπο σαφή διαχωριστική γραμμή από την περίοδο της προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές θεώρησαν ότι η φράση του κ. Σαμαρά: «θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό, θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα», ήταν μια σαφής αιχμή στην περίοδο διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του επικοινωνιακού επιτελείου και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης έσπευσε να σβήσει την… πολιτική πυρκαγιά, πριν επεκταθεί. Ο κ. Μιχελάκης υποστηρίζει ότι η φράση του κ. Σαμαρά, ότι «άλλα βρίσκαμε και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε», αναφερόταν στο πολιτικό σύστημα.

Στην επισήμανση του Βήματος, ότι πολλοί διέκριναν μια ακόμα πιο καθαρή προσπάθεια αυτοκριτικής σε σχέση με το παρελθόν, ειδικά της περιόδου των κυβερνήσεων της Ν.Δ., ο κ. Μιχελάκης ήταν ξεκάθαρος.

Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. έχει κάνει την πιο σκληρή και μεγάλη αυτοκριτική που έχει κάνει κόμμα τα τελευταία χρόνια και ξεκαθάρισε, ότι η στόχευση του κ. Σαμαρά ήταν σαφής και αναφερόταν στο ΠαΣοΚ.

«Ο κόσμος θυμάται το λεφτά υπάρχουν του κ. Παπανδρέου και θυμούνται ότι έλεγε ότι δεν γνωρίζαμε και διαπίστωσαν ότι άλλα κάνουν» τόνισε ο κ. Μιχελάκης και αρνήθηκε ότι υπήρχε η οποιαδήποτε μομφή κατά του τέως Πρωθυπουργού
Α.ΡΑΒΑΝΟΣ     Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...