Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πρόβλημα στην κυβέρνηση ο βαρύτατος τραυματισμός διαδηλωτή

Πρόβλημα στην κυβέρνηση ο βαρύτατος τραυματισμός διαδηλωτή
 Συναγερμό στην κυβέρνηση προκάλεσε ο βαρύτατος τραυματισμός διαδηλωτή χθες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Υπό τον φόβο ενός ακόμα θανάτου (ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα στην Marfin) σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας και των...
 συνεπειών που θα μπορούσε να έχει αυτός, το Μέγαρο Μαξίμου κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η συμμετοχή αστυνομικών και υπό ποιες συνθήκες.
Με την ενημέρωση να παρέχεται με το σταγονόμετρο, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, αλλά και ελείψει καταθέσεων ακόμα και από όσους συνόδευσαν τον διαδηλωτή στο νοσοκομείο, η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε άμεσα, ψάχνοντας το περιεχόμενο όλων των καμερών που βρίσκονταν στο σημείο από παρακείμενα καταστήματα ή τηλεοπτικά συνεργεία. Μέχρι αργά το βράδυ, οι έρευνες συνεχίζονταν, με τα πνεύματα να μην έχουν ηρεμήσει και ο Tαξίαρχος ακόμα της Αστυνομίας να δέχεται επίθεση από 'αλληλέγγυους' των διαδηλωτών εντός του Γενικού Κρατικού Νικαίας όπου νοσηλευόταν ο τραυματίας, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτική του 'συναργερμού' που χτύπησε στην κυβέρνηση, ήταν η με πολλές ώρες καθυστέρηση και μεταμεσονύκτια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, με την οποία εξέφραζε τη λύπη της κυβέρνησης για τον βαρύ τραυματισμό του διαδηλωτή, συνιστώντας 'ψυχραιμία και νηφαλιότητα' από όλους. «Η βία είναι σαφώς καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάθος, για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών, υπό την εποπτεία εισαγγελέα», σημείωνε, τονίζοντας όμως ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε και την αυτοδικία ως λύση». Ως εκ τούτου, καταδίκαζε και τη συμπεριφορά όσων εισέβαλλαν -όπως προαναφέρθηκε- στο νοσοκομείο της Νίκαιας και άσκησαν βία προς τις Αρχές που διενεργούσαν ανάκριση, «παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διερεύνηση της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του τραυματία και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε αμέσως», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τραγική ειρωνία, λίγες ώρες νωρίτερα, και με αφορμή το τραγικό συμβάν της θανατηφόρου επίθεσης που είχε δεχθεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο 44χρονος πατέρας στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόταν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στην αυξημένη εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα. Τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, δήλωνε πως «είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών και να πάρουμε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνται. Και βεβαίως να διαθέσουμε και τους αναγκαίους πόρους, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της δημοσιονομικής συγκυρίας». Αναφερόμενος μάλιστα στη δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγράμματος αντιμετώπισης του προβλήματος που λέγεται 'Κέντρο της Αθήνας', προανήγγειλε την ανακοίνωση μέτρων επί του θέματος την προσεχή Δευτέρα
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...