Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σόιμπλε: «Ναι» σε επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά με νέα μέτρα


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα.
«Ενδεχόμενα μέτρα για την Ελλάδα θα αποφασιστούν μόνον στη βάση της επίκαιρης αξιολόγησης» είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική βουλή για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Πορτογαλία.
«Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να...

 τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές, τότε θα πρέπει να συζητηθούν επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως εκ μέρους της Ελλάδας. Χωρίς σαφείς όρους δεν θα αποφασιστεί κανένα μέτρο», είπε ο κ Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι γνωρίζει την έντονη ανησυχία που προκαλεί η πληθώρα ειδήσεων για την εξέλιξη των επιτοκίων στις αγορές και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν. «Εάν καταδειχθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, όπως αυτές έχουν αποφασιστεί, τότε καλείται κατ΄ αρχήν η ίδια η χώρα να ανταποκριθεί», σημείωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.
Εξάλλου, «τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, υποστηρίζοντας ότι, αντίθετα, το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα πρέπει να ενισχυθεί τα επόμενα δύο χρόνια.
«Δεν υπάρχει άλλη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άκερμαν.
Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...