Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βάζει τον δήμο στο κάδρο των ευθυνών για την εγκληματικότητα ο Χρ. Παπουτσής

Την ενεργοποίηση και το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα της Βουλής.

"Οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών", υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: "Για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας απαιτείται η...
 συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης".
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: "Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε το δήμαρχο Αθηναίων και τους συναρμοδίους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών."
Τις δηλώσεις του υπουργού προκάλεσε η σχετική αναφορά αποτροπιασμού για το έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν 44χρονο πατέρα, του προέδρου της επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστα Καρτάλη.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας. "Αν, ενδεχομένως, κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας είναι πρόβλημα αποκλειστικά ή ακόμα και κυρίως αστυνομικού χαρακτήρα, ας το δηλώσει επώνυμα και υπεύθυνα", είπε
"Την άποψη πάντως αυτή, σίγουρα δεν συμμερίζεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συγκρότησε Ειδική Διυπουργική Επιτροπή με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης των θεμάτων του ιστορικού κέντρου", πρόσθεσε.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης πολλοί βουλευτές αντέδρασαν και δήλωσαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κίνδυνο αυτοδικιών.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος δήλωσε: "Τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να συντονιστούν για να μην αφήσουμε την πόλη στα χέρια των περιθωριακών και της Μαφίας
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...