Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Καταστραφικό σενάριο η έξοδος από το ευρώ

Ως «καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε» χαρακτηρίζει τα όσα λέγονται περί εξόδου από το ευρώ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.Σε ομιλία της στη Χερσόνησο Ηρακλείου, όπου διεξάγεται το 5ο προσυνέδριο του κόμματος, έκανε λόγο για σπάταλο και αδηφάγο κράτος και εξαπέλυσε ...
επίθεση στα δυο μεγάλα κόμματα.
Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η Ντ. Μπακογιάννη στράφηκε κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ, λέγοντας ότι "η χώρα 30 χρόνια στραβά αρμένιζε" και ότι "έχουμε μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά αλλά αλληλοσπαράσσεται".
Χαρακτήρισε παρατηρητή και συνομιλητή του Στρος Καν, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ενώ μίλησε και για "κομματικούς στρατούς στον δημόσιο τομέα, με τους οποίους η κυβέρνηση δεν θέλει η δεν μπορεί να συγκρουσθεί. Αν δεν το κάνει, δεν έχει καμιά ελπίδα".
Όσο για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι αν οι πολιτικές που στηρίζει, ήταν εφαρμόσιμες, τότε ο Αντ. Σαμαράς θα είχε πάρει Νόμπελ Οικονομίας. Επίσης, ανέφερε πως η ΝΔ διχάζεται ακόμη για το αν θα δουλέψουν μισή ώρα παραπάνω οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση. "Είμαστε σε κατάσταση πολέμου", είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποτυχημένο κράτος.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, λίγο πριν την έναρξη του προσυνεδρίου, η βουλευτής υποστήριξε ότι τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή είναι "ένας εφιάλτης".
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, της συνεννόησής τους, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση" είπε.
Επανέλαβε μάλιστα ότι είναι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων.
"Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν αναζητά να συγκυβερνήσει. Θεωρεί όμως ότι είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο παλαιά κόμματα στην Ελλάδα, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν, στις αναγκαίες αλλαγές, έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών, όπως εμφανίζονται σήμερα" κατέληξε
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...