Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πορείες στη μνημη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τελείωσε ειρηνικά η πορεία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας. Οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν το μεσημέρι ανεπιτυχώς να διαλύσουν και να αμαυρώσουν την  πορεία μαθητών και δημοσίων υπαλλήλων στη μνημη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τώρα όμως φαίνεται να τα καταφέρνουν. Αναφέρθηκε  
ένταση και πετροπόλεμος στα Προπύλαια. Κλειστό έως αύριο στις 7 το πρωι το κέντρο της Αθήνας



Συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 Πετροπόλεμος αυτή την ώρα στα Προπύλαια μεταξύ των γνωστών κουκουλοφόρων και ανδρών της αστυνομίας. Νωρίτερα κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου στο ύψος της Παλιάς Βουλής και έσπασαν κάμερες ασφαλείας δύο τραπεζών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα Χαυτεία στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, όταν περίπου 400 κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων. Πέτρες από πλήθος νεαρών δέχθηκε διμοιρία των ματ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη. Λίγο αργότερα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν σε κλοιό διαδηλωτών. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί.

ΩΡΑ 13.25 Μικροσυμπλοκές Σταδίου και Φιλελλήνων


Μαθητικές πορείες είναι σε εξέλιξη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Δυο πορείες και δεκάδες προσυγκεντρώσεις μαθητών στην Θεσσαλονίκη

Μεγάλη πορεία μαθητών από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται στους δρόμους της Τρίπολης. Πορεία μαθητών και στο Ναύπλιο, όπου ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας.

Οι πορείες και οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δύο χρόνια από τη δολοφονία του, θα είναι τουλάχιστον 25 στην Αθήνα, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 27 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 10.00 έως τις 07.00 το πρωί αύριο, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 σήμερα το πρωί έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης σε πολλές οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...