Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σχέδιο για δημιουργία οργανισμού διαχείρισης χρέους



Σχέδιο για τη δημιουργία άμεσα ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους που θα μπορεί να εκδίδει ευρωπαϊκά ομόλογα έως το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ της ΕΕ και κάθε χώρας - μέλους της παρουσιάζουν στους Financial Times ο πρόεδρος του Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Σε κοινό άρθρο τους Γιούνκερ και Τρεμόντι υποστηρίζουν ότι η πρόταση τους αποτελεί μία ισχυρή και συστηματική απάντηση στη σημερινή κρίση χρέους της ΕΕ, κι ένα σαφές μήνυμα για την πολιτική δέσμευση στην ΟΝΕ και το Ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο γερμανός υπουργός...

 Οικονομικών εμφανίζεται αντίθετος, σε συνέντευξη του στην ίδια εφημερίδα.


Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 Δεκεμβρίου, το οποίο αναμένεται ως καθοριστικό για τον τρόπο συγκρότησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.


Το απόγευμα, πραγματοποιείται και το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα παρουσιάσει έκθεση για την οικονομία των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ, στην οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, θα αναφέρεται ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης
GR-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...