Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Θυσίαζε ζωές για το κέρδος


Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται ότι είχε ιδιοκτήτης εργοστασίου στα Οινόφυτα που όπως φάνηκε μπροστά στο κέρδος δεν δίσταζε να "θυσιάζει" ανθρώπινες ζωές. Για χρόνια ολόκληρα οι αλλοδαποί μετανάστες που απασχολούνταν στην επιχείρησή του εκτίθεντο σε επικίνδυνα υλικά δίχως να το γνωρίζουν .
Για λίγα ευρώ, αναγκάζονταν να εισπνέουν τεράστιες ποσότητες οξειδίου του μολύβδου, οι οποίες απελευθερώνονταν από το λιώσιμο των μπαταριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Κανείς δεν φρόντιζε να τους ενημερώσει κι όσο για τις απαραίτητες προφυλάξεις ούτε λόγος. Στην τοπική κοινωνία των Οινοφύτων, οι ψίθυροι για ''περίεργους" θανάτους ...
Πακιστανών εργατών έδιναν κι έπαιρναν. Το μυστήριο των θανάτων που για χρόνια ολόκληρα κάλυπτε το εργοστάσιο άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται.
Πριν από μερικές ημέρες οι επιθεωρητές του υπουργείου περιβάλλοντος πραγματοποίησαν έλεγχο στο εργοστάσιο και εκεί αντίκρισαν την ωμή πραγματικότητα. Τα μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα και οι εργάτες μακριά νυχτωμένοι.
Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας διέταξε να διερευνηθεί και το δεύτερο εργοστάσιο του επιχειρηματία στον Ταύρο. Μόνο που οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές. Η υπόθεση έχει ...ψωμί και από ό,τι λένε θα διερευνηθεί σε βάθος.Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός της ανεξήγητης καθυστέρησης από τον αρμόδιο εισαγγελέα στο χειρισμό της υπόθεσης. Κύκλοι από το υπουργείο Περιβάλλοντος κάνουν λόγο για κωλυσιεργία.
(Eπίκαιρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...