Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο μεγάλος ..στοχαστής!

Τώρα εξηγούνται όλα.. Το διεθνούς φήμης περιοδικό «Foreign Policy» κατάταξε τον Γιώργο στην λίστα  των 100 στοχαστών με παγκόσμια εμβέλεια (100 Global Thinkers) για το 2010!
Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα.. Τα κρυφά γελάκια των ίδιων των φίλων του για την ανεπάρκεια του, ότι βάζει το χέρι του στην αλυσίδα του ποδηλάτου ενώ ποδηλατεί, ότι χάνεται με το κανό του στη Λούτσα, κλπ.. Ο άνθρωπος είναι διαρκώς .. «αλλού» ή ακόμα και .. «αλλού τ΄ αλλού» που λένε.. Στοχάζεται για την πορεία της ανθρωπότητας. Η παγκόσμια σκέψη βρίσκεται υπό την σκέπη του. Με την αχάριστη και διεφθαρμένη Ελλαδίτσα θα ασχοληθεί; Γιαυτό και έχει θέσει τη χώρα, άνευ όρων και χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση, υπό τον έλεγχο της Τρόικας για να έχει τον χρόνο να στοχάζεται για το μέλλον του κόσμου..
Το μόνο που ανησυχεί πλέον την διεθνή κοινότητα είναι μην τυχόν και ο Γιώργος (διεθνώς Γκιόργκος) πραγματοποιήσει την πρόσφατη απειλή του και τελικά κάνει τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός και συντονίσει ο ίδιος τους υπουργούς του προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις νέες κατεπείγουσες εντολές των αφεντικών της. Είναι προτιμότερο, λένε αυτοί που αποφασίζουν πραγματικά για τούτη τη χώρα, κάθε υπουργός της κυβέρνησης  να έχει τον «συντονιστή» του και ο Πρωθυπουργός τον δικό του ώστε ο Γκιόργκος να επιδίδεται απερίσπαστος στους στοχασμούς για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό..

Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε ο Γιώργος ότι ο ίδιος είναι «αντιεξουσιαστής»..(!)  Αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, ως πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι είναι «αντιεξουσιαστής» με κυβέρνηση «αντιεξουσιαστών» και το αποδεικνύει μαχόμενος καθημερινά εναντίον του εαυτού του που υπέγραψε το μνημόνιο.. Τώρα λοιπόν εξηγείται γιατί, όπως οι πάντες έχουν παρατηρήσει, δεν κυκλοφορούν πλέον οι γνωστοί αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι.. Ορφάνεψαν τα Εξάρχεια γιατί οι αντιεξουσιαστές δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια..
Πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο «δύναμη και ειλικρίνεια».. Εντάξει.. Είναι μερικές λέξεις όπως «ειλικρίνεια», «σοσιαλιστής», «αντιεξουσιαστής», κλπ.. προσφάτως και «στοχαστής»(!) που κάνουν τους Έλληνες να ξεχνούν τη δυστυχία τους και να κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια.. Τελικά τούτος ο λαός, μπορεί να έχει χάσει εντελώς την περηφάνια του και την αξιοπρέπεια του, όμως φαίνεται ότι προς το παρόν διατηρεί ένα απόθεμα γέλιου μέσα του για να μην βυθιστεί στη γενική κατάθλιψη.. Κάτι είναι και αυτό..
Τώρα οι πάντες στο εξωτερικό αναγνωρίζουν ότι ο Γιώργος και η εντολοδόχος κυβέρνηση του είναι οι μόνοι στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης που πήραν τόσο σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού τους, παρά τον ..πόνο τους και παρά τους ποταμούς των δακρύων και το ..αίμα που έχυσαν στις ..διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Γιαυτό και ο Γιώργος αποτελεί πλέον το διεθνές παράδειγμα προς μίμηση.. Γιαυτό και τον τιμούν και τον επαινούν..
Με άλλα λόγια δηλαδή, οι ξένοι δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για αυτούς που για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία έγραψαν τόσο αδίστακτα και παντελώς στα ..τέτοια τους το λαό τους και τον βύθισαν σε μια φτώχεια και δυστυχία χωρίς επιστροφή προκειμένου να πληρώνονται οι «τοκογλύφοι» και οι ίδιοι να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό..
Αλλά ας διαβάσει λίγο καλύτερα την Ιστορία η ξένη και ντόπια εντεταλμένη δημοσιογραφία. Με τέτοια γελοία προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει για τον Γκιόργκο τον έχουν μετατρέψει σε Τσαουσέσκου τον άνθρωπο και κάθε άλλο παρά καλό του κάνουν.. Ξεχνούν καθώς φαίνεται ότι ο Γκιόργκος δεν επελέγει για τους ..στοχασμούς του, αλλά απλώς για να κάνει τη βρώμικη δουλειά.. Σε λίγο καιρό δηλαδή που δεν θα τον χρειάζονται, τον βλέπω και αυτόν στην ανεργία.. Και τότε, ένα προφίλ αλά Τσαουσέσκου, σίγουρα δεν τον βοηθάει..

Posted by sofistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...