Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

«Ράγισε το γυαλί» στις σχέσεις πρώην και νυν

Ο Α. Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής δεν έχουν μιλήσει ουσιαστικά πολιτικά για περισσότερο από ένα χρόνο και το πολεμικό κλίμα συντηρούν με δηλώσεις κύκλοι και συνεργάτες τους

Η εικόνα του κ. Κ. Καραμανλή -στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ- να παρακολουθεί μάλλον δύσθυμα τον κ. Αντ. Σαμαρά να ακυρώνει εν πολλοίς την πολιτική του «μεσαίου χώρου» και να υπερασπίζεται θέσεις που ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε ασπάστηκε, είναι απολύτως ενδεικτική του...
 κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο ανδρών Η ισορροπία που και οι δύο πλευρές προσπαθούσαν να τηρήσουν, το τελευταίο διάστημα διαταράχθηκε έντονα, τόσο από την παρέμβαση του κ. Β. Αντώναρου σχετικά με την παραπομπή του κ. Σημίτη όσο και μετά την αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ που απέρριψε τις θέσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και τον χαρακτηρισμό «βουλευτής» που απέδωσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Γ. Μιχελάκης κατά την παρθενική του εμφάνιση στην αίθουσα Τύπου.
Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «ραγισμένο γυαλί» στις σχέσεις των δύο, που «δύσκολα θα ξανακολλήσει», και σημειώνουν ότι πολλά θα κριθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από τη στάση του ίδιου του κ. Σαμαρά έναντι των επιλογών -σε επίπεδο πολιτικής αλλά και προσώπων- που είχε κάνει ο κ. Καραμανλής.
«Πυροσβέστης»
Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι και η απομάκρυνση του κ. Π. Παναγιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου δεν συνέβαλε προς την κατεύθυνση της διατήρησης μίας minimum επικοινωνίας μεταξύ των δύο πολιτικών γραφείων. Κατά το πρόσφατο παρελθόν ο κ. Παναγιωτόπουλος, θυμίζουν, «έσβησε αρκετές φωτιές» πριν πάρουν διαστάσεις και προκαλέσουν τεράστιο εσωκομματικό ζήτημα.

Αυτή την ώρα, πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ αποκάλυψε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι οι δύο άνδρες έχουν να μιλήσουν ουσιαστικά πολιτικά πάνω από έναν χρόνο και προσέθετε ότι ακόμη και ορισμένες πρωτοβουλίες που ανέλαβαν έμπειροι πολιτικοί παράγοντες της κεντροδεξιάς προκειμένου να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας, έπεσαν στο κενό με ευθύνη και των δύο πλευρών.
Ο μοναδικός «κρίσιμος παίκτης» που αποτελεί και συνομιλητή του γραφείου του κ. Καραμανλή είναι σήμερα ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και διακρίνεται για τη μετριοπάθειά του.
«Ράγισε το γυαλί» στις σχέσεις πρώην και νυνΟ πρώην πρωθυπουργός, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να παρέμβει δημόσια παρά τις πιέσεις που του ασκούνται ποικιλοτρόπως. Στους συνομιλητές του, τονίζει μεν ότι δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την ηγεσία Σαμαρά, αλλά διευκρινίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα όσα θετικά έγιναν επί των ημερών του. Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να είχε σκεφτεί κατά το παρελθόν να παραιτηθεί και από βουλευτής, αλλά δεν φαίνεται ότι θα το πράξει τελικά.
Τα όσα γράφτηκαν περί προετοιμασίας βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό έχουν βάση αλλά είναι ακόμη μακριά η στιγμή κατά την οποία θα ξεκινήσει να γράφει για πρόσωπα και γεγονότα.
Γιάννης Σαραντάκος
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...