Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πεταλωτής: Υποκινούμενες οι απεργίες των γιατρών

Σαφή υπονοούμενα για υποκινούμενες κινητοποιήσεις από την πλευρά των γιατρών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Όπως ανέφερε, τα ποσοστά συμμετοχής ειδικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι χαμηλότατα, ενώ τόνισε πως «όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές τις απεργίες, σε οποιαδήποτε απεργία, έχουν το βάρος της ευθύνης το τι προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία, στον Έλληνα πολίτη», επιχειρώντας έτσι να τοποθετήσει τους γιατρούς απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής κάλεσε ...
τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά, κατηγορώντας έμμεσα κάποιες πολιτικές δυνάμεις ότι «ενδιαφέρονται να υπάρχει αυτή η στασιμότητα, που υπήρχε μέχρι τώρα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «η Ν.Δ. στον χώρο της Υγείας, έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να μην υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να υπάρχει, φυσικά, μία έξοδος του κόσμου, του απλού πολίτη σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι αντί να προσέλθει σε διάλογο για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, «περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι».

Ο κ. Μιχελάκης διαχώρισε τη θέση του κόμματός του από τις καταλήψεις, λέγοντας πως δεν τις υποστηρίζει, όμως κατέστησε σαφές πως η ΝΔ, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Είναι πρόχειρο, χωρίς όραμα κι όχι μόνο δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διογκώνει τα προβλήματα. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, να υπάρξει διάλογος, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου από την κυβερνητική ανεπάρκεια», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο ΛΑΟΣ από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών, αναφέροντας ότι «όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποχρεούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση κεκτημένων καταστάσεων. Η κρίση απαιτεί κοινή αντιμετώπιση από όλους. Οι γιατροί αδικούν τους εαυτούς τους με τις ενέργειές τους, χάνοντας πολύ από το δίκιο τους.»

Θέση όμως για το θέμα πήρε και η «Δημοκρατική Συμμαχία», δια στόματος Γιώργου Παπαγεωργίου, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής. Παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ μιας «βαθιάς μεταρρύθμισης» στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, θεωρεί το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες, αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα του χώρου, αλλά αντίθετα, τα επιδεινώνει.

Αναφορικά πάντως με τις απεργίες των γιατρών, η «Δημοκρατική Συμμαχία», πραγματοποιεί έκκληση σε όλους να λογικευτούν και να «πάψουν να ταλαιπωρούν επικίνδυνα τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάλογος, αρκεί επιτέλους να υπάρξει η διάθεση για εθνική συνεννόηση», καταλήγει ο κ. Παπαγεωργίου
Φακατσέλης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...