Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το... «Ζάππειο ΙΙΙ» του Βενιζέλου έκανε τον Γιώργο να χάσει τα λόγια του!

Το... «Ζάππειο ΙΙΙ» του Βενιζέλου έκανε τον Γιώργο να χάσει τα λόγια του!
Μετά το 2007 που πήγε στο Ζάππειο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του λαού, μετά το τελευταίο υπουργικό που έθεσε θέμα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, υποχρεώνοντας τον Γ. Παπανδρέου να του τραβήξει το αυτί, ο Ευ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε χθες την… τριλογία του!

Ενώ η δραματική συνεδρίαση του υπουργικού βάδιζε προς το τέλος της, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε τον λόγο. Κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου για αλαζονεία, για σκόρπια φορολογικά μέτρα που δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, πως στέγνωσε την αγορά και βύθισε την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στη φτώχεια. Με λίγα λόγια του είπε πως απέτυχε.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν άφησε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει. Σήκωσε το γάντι ο ίδιος. Εμφανώς εκνευρισμένος, κάτι που φαινόταν και από τα συνεχή σαρδάμ, είπε σε αυστηρό τόνο στον Ευ. Βενιζέλο ότι δεν πρέπει να τα απαξιώνουμε όλα. Ο υπουργός Άμυνας βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Χ. Καστανίδη.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Κ. Σκανδαλίδη ο οποίος το μόνο που δεν είπε είναι «στήστε κάλπες». Ο υπουργός Γεωργίας μίλησε για ρυθμίσει που αγγίζουν τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και τα όρια της λαϊκής εντολής του 2009.

Σαφείς ήταν και οι αιχμές του Γ. Ραγκούση στο Θ. Πάγκαλο. «Αν ανακοινώσω το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις που μου έστειλε η τρόικα θα το απορρίψει» είπε, καθώς αφορά ελάχιστους οργανισμούς και υπαλλήλους.

Μια λεπτομέρεια που μπορεί να έχει τη σημασία της είναι ότι η πράσινη Τίνα δε μίλησε ενώ οι εκπρόσωποι του «λαϊκού ΠΑΣΟΚ», Χρ. Παπουτσής και Μ. Ξενογιαννακοπούλου έλειπαν.

Στροφή στην πραγματική οικονομία ζήτησαν με μία φωνή ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Δ. Ρέππας κα. Από χθες όλοι οι υπουργοί ζουν με το άγχος της κατάρρευσης. Ξέρουν ότι υπογράφοντας τα μέτρα, υπέγραψαν οριστικά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από τις παραδοσιακές κοινωνικές δυνάμεις που το στήριζαν. Από εδώ και πέρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...