Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αποκλειστικά στο NewsIt ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου: "Εγώ έστειλα το sms"Ακόμη 20 μαθητές του συγκεκριμένου φροντιστηρίου είχαν πάρει με SMS τα θέματα των Πανελλαδικών

- Ισχυρίζεται ότι εστάλη μόνο ένα μήνυμα για να το δει ο μαθητής μετά το πέρας της εξέτασης
- Δηλώνει πως το φροντιστήριο δεν έχει καν 400 μαθητές
- Ακαριαία αντίδραση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Πριν από 2 ημέρες το ...

περιστατικό σύμφωνα με το υπ. Παιδείας
Ολόκληρο δίκτυο μέσω SMS ή email είχε στήσει 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του.'Οπως αποκαλύπτει το Newsit το φροντιστήριο λάμβανε τα θέματα στις 09.30 το πρωί, και λίγη ώρα αργότερα έστελνε είτε με sms είτε με e-mail τις απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα σε πάνω από 400 υποψήφιους.

Μιλώντας ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στο NewsIt δήλωσε πως έχει γίνει ένα θέμα χωρίς στην ουσία να υπάρχει θέμα. Παραδέχθηκε πως ο ίδιος έστειλε ένα μήνυμα για να το δει ο μαθητής μετά τη λήξη της εξέτασης του μαθήματος, ενώ αντικρούει τα όσα διαρρέουν περί μαζικής αποστολής μηνυμάτων, καθώς όπως σημειώνει δεν έχει τόσους μαθητές όσους αναφέρονται ότι εστάλησαν τα sms με τις λύσεις των θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του όταν μαθητής σε Λύκειο στο Γαλάτσι πιάστηκε στις τουαλέτες να στέλνει από το κινητό του τις ερωτήσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν το φροντιστήριο έπαιρνε χρήματα από τους υποψήφιους γι' αυτήν του την "υπηρεσία".


Ακόμη 20 μαθητές του συγκεκριμένου φροντιστηρίου είχαν πάρει με SMS τα θέματα των Πανελλαδικών

Η δικογραφιά για τα “σκονάκια” που έστελνε το φροντιστήριο στους μαθητές που έγραφαν “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μαθηματικά” πηγαίνει τη Δευτέρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίωξη που πιθανόν θα ασκηθεί θα είναι για ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, στο φροντιστήριο του 45χρονου φυσικού, φοιτούν τουλάχιστον 100 μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον 20 έχουν λάβει μηνύματα από τον φροντιστή με τις λύσεις των θεμάτων.

Οι αστυνομικοί δίνουν παράλληλα και την διάσταση ότι ο φροντιστής είναι υποχρεωμένος να δώσει στους μαθητές του τις λύσεις των θεμάτων με οποιοδήποτε τρόπο, ωστόσο εκείνοι πρέπει να τα δουν μετά το τέλος των εξετάσεων.

Επισημαίνουν επίσης, ότι οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις πρέπει να έχουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς βάσει νόμου, όσοι τα έχουν στην κατοχή τους ακόμη και αν δεν έχουν λάβει μηνύματα ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο αντιγραφής, η κόλλα τους μηδενίζεται.

newsit.gr  
Πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν πρόκειται για χάκινγκ στα συστήματα διανομής θεμάτων του υπουργείου Παιδείας τα οποία όπως τονίζεται παραμένουν αδιάβλητα.

Την έκπληξή του για το περιστατικό εξέφρασε στο NewsIt ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η Ομοσπονδία καταδικάζει το γεγονός με ανακοίνωσή του:Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια παραχάραξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θεωρεί ιερή την προσπάθεια που καταβάλλουν μαθητές και καθηγητές προς την κατεύθυνση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και καταδικάζει οποιαδήποτε απόπειρα, ανεξάρτητα προέλευσης που θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο της διαδικασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...