Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: «Απολύσεις στο Δημόσιο με αποζημίωση»

Μπακογιάννη: «Απολύσεις στο Δημόσιο με αποζημίωση» 
 
 
Τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το 1/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού, σε βάθος δεκαετίας, ακόμα και με απολύσεις, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν αποζημιώσεις, πρότεινε η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «αν πρόκειται να μειωθεί ο δημόσιος τομέας ευθέως, θα πρέπει να γίνει με την κάλυψη των ανθρώπων - διότι στο δημόσιο δεν προβλέπεται, για παράδειγμα, να δοθούν αποζημιώσεις κλπ. Με την κάλυψη των ανθρώπων, ναι, θα πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας» και διατύπωσε τη διαφωνία της με τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι ένα εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατ. Έλληνες.

«Ποτέ δεν θα έκανα τέτοια δήλωση. Έχω δει δημοσίους υπαλλήλους να δίνουν μάχες. Δεν θα έβαζα ποτέ ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους στην ίδια μοίρα», δήλωσε η Πρόεδρος της Συμμαχίας και αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα όσα εξαγγέλλει.

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λέει στον καθένα ό,τι θέλει να ακούσει και οποτεδήποτε χρειαστεί να πάρει αποφάσεις θα πει ότι παρέλαβε καμένη γη, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο "Αμήν".

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δήλωσε, τέλος, ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα που θέλουν να καλύψουν τη δική τους χρεοκοπία, με τη χρεοκοπία της χώρας και προβάλλουν στον κόσμο τη λύση της δραχμής περίπου ως θελκτική.
 
Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...