Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών και οι προετοιμασίες

Εκλογές; Είναι πλέον ένα πολύ πιθανό σενάριο. Οι πρόωρες κάλπες φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως ένα πολύ ορατό ενδεχόμενο, υπό την πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση από την υιοθέτηση των οκτώ μεταρρυθμίσεων που
ανακοίνωσε χθες για λογαριασμό της ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος.
Άλλωστε και ο ίδιος σε μια αποστροφή του λόγου του, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του επείγοντος, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των μέτρων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στην πεποίθηση του ότι θα παρασχεθεί πλήρης. Θα γίνει όμως αυτό στην πράξη; Στο ερώτημα αυτό,κατηγορηματική απάντηση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να δώσει κανείς.
Στους κόλπους των βουλευτών του κόμματος επικρατεί ένας αναβρασμός και είναι άγνωστο, αλλά και δύσκολο από την άλλη πλευρά, να προβλεφθεί ποια ακριβώς θα είναι η στάση τους όταν όλα όσα ανακοινώθηκαν φτάσουν στη Βουλή για νομοθετική επικύρωση.
Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα βρεθούν 3-4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα αρνηθούν να δώσουν την ψήφο τους, «ρίχνοντας» έτσι ουσιαστικά την κυβέρνηση και οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αντιθέτως, μάλιστα, αυτό το σενάριο θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό ειδικά στους κόλπους της ΝΔ. Για αυτό και ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς, λες και οι εκλογές έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Πηγή:Voria
Parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...