Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πόλεμος για τα εργασιακά και «θύμα» ο μισθός μας!

 
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην ΓΣΕΕ μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο του συνδικάτου, Γ. Παναγόπουλο, να συμφώνησε με τους κοινωνικούς εταίρους για υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων και  μείωση στους μισθούς έως και 12% στην άτυπη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σήμερα το πρωί ο κ. Παναγόπουλος διέψευσε όσους υποστήριξαν ότι η ΓΣΕΕ συμφώνησε, λέγοντας «Ούτε συμφώνησε, ούτε θα συμφωνήσει σε τέτοιες προβλέψεις», ενώ ο  πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος, αναμένεται να απαντήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδης υποστηρίζει ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ενώ το γεγονός πυροδότησε την οργή των ...
συνδικαλιστών που τα «έβαλαν» με τον κ. Παναγόπουλο

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων δήλωσαν παντελή άγνοια για τις συζητήσεις της Τετάρτης, ενώ πολλά από τα συνδικάτα, όπως η ΔΑΚΕ υποστηρίζουν ότι δεν εξουσιοδότησαν τον κ. Παναγόπουλο να τους εκπροσωπήσει.

Πάντως οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται είναι «τσουχτερές». Συγκεκριμένα

-Υπεροχή των επιχειρησιακών συμβάσεων ( που προβλέπεται από το Μνημόνιο) έναντι των συλλογικών με μείωση μισθού που θα φτάνει το 12%.  

-Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια δύο έτη και στην διάρκεια αυτών δεν θα γίνονται απολύσεις

-Σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβουν ενώσεις προσώπων (τύπου σωματεία)

Την ίδια ώρα ο ΣΕΒ σε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο ζητάει:

-Εργασία και το Σάββατο

- Να μην πληρώνονται οι υπερωρίες
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...