Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δήμοι: νέο μαχαίρι στους συμβασιούχους


Περαιτέρω μείωση κατά 15% στον αριθμό των συμβασιούχων που θα μπορέσουν να προσλάβουν οι δήμοι μέσα στο 2011, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Οι 7.650 θέσεις που θα εγκριθούν για το ερχόμενο έτος είναι σχεδόν οι μισές σε σχέση με το 2009 (14.000), ενώ το 2010 προσλήφθηκαν 9.000 συμβασιούχοι. Ο υπουργός μίλησε για τους συμβασιούχους συνδυάζοντας τη μείωσή τους με τον υποπολλαπλασιασμό των δημοτικών φορέων που φέρνει ο «Καλλικράτης». Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα χαλάρωσης, γιατί αυτό θα είχε συνέπεια «εκεί που μιλάμε για μείωση του κράτους, αυτό να παραμένει το ίδιο».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λειτουργούν περίπου 6.000 φορείς που ...

έχουν ιδρυθεί από τους δήμους, εκ των οποίων 1.750 είναι ΝΠΙΔ. Ο συνολικός αριθμός θα πρέπει να πέσει στους 1.500 και αυτό σημαίνει ότι οι 4.500 καταργούνται, το μόνιμο προσωπικό τους μετατάσσεται και οι συμβασιούχοι απολύονται. Με δεδομένο ότι είναι άγνωστο πώς και πότε θα προχωρήσουν οι μετατάξεις από άλλους χώρους του Δημοσίου, η μείωση του προσωπικού αναμένεται να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία φορέων κοινωνικής πρόνοιας των δήμων.
Πληροφορίες για τους πολίτες και τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο θα προσφέρουν νέα ιστοσελίδα με αναλυτικά στοιχεία για τον «Καλλικράτη» (kallikratis.ypes.gr) και ο τηλεφωνικός αριθμός 1500.
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...