Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η Καμπούλ του ΠΑΣΟΚ

Η «Καμπούλ» του ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ να μην είναι πια στην Κατεχάκη, ωστόσο η φράση «Καμπούλ», που είχε πει για την Αθήνα επί κυβέρνησης Ν.Δ., θα στοιχειώνει τους σημερινούς κυβερνώντες. Οι οποίοι κυβερνώντες, αφού πρώτα «απέπεμψαν» από την Αντιτρομοκρατική 16 στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης και έσβησαν μονοκονδυλιά όποια πρόοδο είχε γίνει στις έρευνες για τη λεγόμενη «νέα τρομοκρατία», άρχισαν να πανηγυρίζουν ακατάσχετα. Στην αρχή ο κ. Χρυσοχοΐδης, που ζούσε… «μέρες 17 Νοέμβρη», πανηγύριζε πως εξαρθρώθηκαν οι «Πυρήνες» και η «Σέχτα», παρότι η συνδεσμολογία και ο οπλισμός δεν συμφωνούσαν μαζί του.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, επίσης, πανηγύριζε για τις γιάφκες και τις συλλήψεις. Ομως, η «νέα ...

τρομοκρατία» είναι παρούσα. Είτε με τη μορφή των εναπομεινάντων «επιχειρησιακών βραχιόνων» της «Σέχτας» και των «Πυρήνων» είτε με τη μορφή των «τρομοκρατών της κατσαρόλας», η νέα τρομοκρατία φροντίζει συχνά-πυκνά να μας θυμίζει ότι είναι εδώ. Καλές οι «χολιγουντιανές» μεταγωγές στην Ευελπίδων, με θωρακισμένα τζιπ και αλεξίσφαιρα, 18χρονων παιδιών που νόμιζαν ότι έκαναν την επανάστασή τους, αλλά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν είναι «άρτος και θεάματα».

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με την πολιτική της ωθεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στο περιθώριο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και πυροδοτεί την οργή και τη θλίψη, καλό είναι να σοβαρευτεί και να αφήσει τους ειδικούς, δηλαδή την Αντιτρομοκρατική, να κάνουν τη δουλειά τους. Χωρίς μετατάξεις ημετέρων, διώξεις μη ημετέρων και εμπλοκή των ερευνών στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει να περιμένεις τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και να μαζεύεις τα συντρίμμια, αλλά να λειτουργείς προληπτικά, πριν κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή…

e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...