Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Προλαβαίνει ακόμα...

Στην προσπάθειά του να αποφύγει να καταστήσει το ιστορικό κόμμα της ΝΔ μια μεγάλη ΠΟΛ.ΑΝ., ο Πρόεδρος της Συντηρητικής Παράταξης (που ιδρύθηκε από τον Κ. Καραμανλή) έχει ακόμα λίγο χρόνο -μέχρι το τέλος της ημέρας- να ...
διακωμωδήσει τον ατυχέστατο σημερινό παραλληλισμό του νυν πρωθυπουργού με τον Καραμανλή το Νεώτερο. Τον βοηθά η σήμανση της μέρας να ανασκευάσει, χρεώνοντας την αυτοκαταστροφική αυτή ρητορεία σε μια διάθεση αστεϊσμού.
 Ας το περάσει -σε δεύτερο χρόνο- ως ψεματάκι, που ελέχθη για να βοηθήσει τον κ. Παπανδρέου να χαλαρώσει λίγο από το στρες που του προκαλεί το βάρος των υποχρεώσεων, διότι ήδη ο κόραξ του ΛΑ.Ο.Σ. μυρίστηκε νεκρή σάρκα και έσπευσε να διεκδικήσει το κενό που άφησε το δημόσιο άδειασμα του Καραμανλή.
Θα πρέπει κάποια στιγμή -έγκαιρη ευελπιστούμε όλοι για το καλό της χώρας, αφού δίχως ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση η Κυβέρνηση δρα ανενόχλητη- ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική δεν γίνεται με βασικό πρόταγμα την εκδίκηση ή την εύκολη αποποίηση συνολικών ευθυνών.
 Η πραγματική πολιτική δεν συναντάται στη σφαίρα του λαϊκισμού. Η αντιπρόταση δεν συντάσσεται από... πρώην "μπακάληδες" που του πρόσφεραν την ψευδαίσθηση της όασης όταν δημιούργησε την Πολιτική Άνοιξη.
 Σήμερα, που η Άνοιξη μπήκε και επισήμως, η ΝΔ καλείται να αποδείξει ότι δεν παραμένει ένα καλοκαιρινό μπαρ και ο αρχηγός της οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πλήρη ρήξη με τον παρελθόντα Πρόεδρό της και με τις δύο πτέρυγες του κόμματος (καραμανλικούς, μπακογιαννικούς) δεν θα του επιτρέψει ποτέ να γίνει αυτό που καθημερινά πια ονειρεύεται.
Η αποδόμηση Καραμανλή συρρικνώνει τη ΝΔ, καθώς πολύ είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προέταξε το δημόσιο συμφέρον και αποχώρησε, ενώ προεκλογικά είπε μερικές αλήθειες για την δυσκολία της οικονομικής κατάστασης.
Στη συνείδηση -κυρίως των νεοδημοκρατών- ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ένας φιλόπατρις που δεν επιδίωξε απλά να διατηρηθεί στην εξουσία και πολλοί θεωρούν ότι αυτή απωλέσθη, καθώς "εξωτερικές δυνάμεις" το αποφάσισαν.
Η καθημερινή -πια- μείωσή του και ο αφοπλισμός των δικών του ανθρώπων, είναι κίνηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στα ποσοστά του 15%. Είναι στρατηγικό λάθος κάποιοι να πιστεύουν ότι ο νέος Προέδρος θα καθιερωθεί ως απόλυτος Αρχηγός αν απαξιώσει πλήρως τον προηγούμενο. Κάθε κόμμα έχει μια ιστορική συνέχεια την οποία -καλώς ή κακώς- οφείλει να σέβεται και να υπερασπίζεται. Εκτός εάν στη Συγγρού, θέλουν να γκρεμίζουν ότι χτίζουν (ή έχτισαν άλλοι) και να ξεκινούν από το μηδέν. Αν το πουν, ίσως κάτι κερδίσουν...
 
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη http://twitter.com/#%21/a_m_papagiotis press-gr
από   Fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...