Εκτός από πρόωρες εκλογές, στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία παίζει έντονα και το σενάριο της “οικουμενικής κυβέρνησης” η οποία θα μπορούσε να σχηματιστεί εφόσον καταστεί αδύνατο κάποιο από τα δύο κόμματα να κυβερνήσουν.
Το σενάριο μπορεί να επανέλθει πιο ισχυρό όταν οι πρόωρες εθνικές εκλογές προκηρυχθούν και μάλιστα να δοθεί χαρακτήρας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και ενότητας προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα.
Ήδη ακούγονται ονόματα όπως αυτό του Λουκά Παπαδήμα ή άλλου επιφανούς οικονομολόγου που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τα κόμματα. Φυσικά, αυτός είναι ο λόγος που ο Καρατζαφέρης ξαφνικά θυμήθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πάει καλά και ότι η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου ήταν σαν εξόδιος πολιτική ακολουθία της...
κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. βλέποντας ότι σώνονται τα ερείσματά του, επιχειρεί να βάλει υποθήκη για την επόμενη ημέρα, να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Μια τέτοια κυβέρνηση θα ήθελαν και πολλοί επιχειρηματίες και νταβατζήδες που βλέπουν τελευταία ότι δεν μπορούν να πάρουν έργα και δημόσιες αναθέσεις.
Μια οικουμενική θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις που δεν θα έπαιρνε μια κυβέρνηση όπως σημερινή. Αποφάσεις οι οποίες θα ήταν σκληρές και επώδυνες αλλά που θα είχαν νομιμοποιητικό χαρακτήρα αφού θα λαμβάνονταν από όλα τα κόμματα που θα έπαιρναν μέρος στην κυβέρνηση.
Μεγάλα έργα που έχουν τελματώσει, άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και πώληση δημόσιας περιουσίας είναι φάκελοι που θα διεκπεραίωνε μια τέτοια κυβέρνηση και που με μεγάλη χαρά θα ήθελαν οι νταβατζήδες ώστε να γίνει η μοιρασιά.
Το πείραμα Τσίπρα έγινε πείραμα Δημαρά
Να σημειωθεί ότι μιλώντας σε στελέχη και φίλους του κόμματος στην Πετρούπολη η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προέβλεψε ότι με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δοκιμάζονται ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις.
Αυτόν το ρόλο, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, παίζουν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Δημαρά, Μητρόπουλου και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, που λειτουργούν ως ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να αμφισβητήσει το πολιτικό σύστημα.
«Δρομολογούνται ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, με βάση τους κ. Δημαρά, Ψωμιάδη, Τατούλη, Μητρόπουλο. Μπορεί ο κ. Δημαράς ένα μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να φέρει ανακατατάξεις; Πίσω του είναι δυνάμεις του οικονομικού κατεστημένου που τώρα δοκιμάζουν το πείραμα Δημαρά, όπως το 2006 δοκίμασαν το πείραμα Τσίπρα. Μέσω αυτών των “μαϊμού” σχημάτων θέλουν να φέρουν ανακατατάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε επίσης ως αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη, που θέλει να ιδρύσει κόμμα, στηρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε, ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τις απόψεις που διατυπώνει, εκφράζει άλλη τάση για τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα.
Αριστερός Ψάλτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου