Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010
H ΕΚΤ αρνείται να δώσει στοιχεία για τα ομόλογα (Σημίτη)!
Διαβάστε τι αναφέρει το έγκυρο Bloomberg, στο άρθρο του :
ECB Rejects Request for Greek Swap Files, Citing ‘Acute’ Risks
"H EKT αρνείται να δωσει στοιχεία για τα ομόλογα (Σημίτη)... επικαλούμενη ότι, περιέχουν οξείς κινδύνους"
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Πρόεδρος Jean-Claude Trichet, δήλωσε ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αρνήθηκε λόγω κίνδυνου των αγορών. να δώσει στη δημοσιότητα εσωτερικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα χρησιμοποιούσε παράγωγα για να κρύψει το δημόσιο χρέος της.
Η ΕΚΤ απέρριψε αίτημα και από το Bloomberg News να απελευθερώσει δύο ενημερωτικά έγγραφα, που συντάχθηκαν για τους υπαλλήλους εξαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη το τρέχον έτος.
"Οι πληροφορίες που περιέχονται στα δύο έγγραφα θα υπέσκαπταν την εμπιστοσύνη του κοινού όσον αφορά την αποτελεσματική άσκηση της οικονομικής πολιτικής». Αυτά φέρεται να έγραψε ο Trichet έγραψε ατις 21 Οκτωβρίου, σε μια επιστολή...
με την οποία απέρριψε το αίτημα.
Τα ελληνικά swaps τροφοδότησαν μια οικονομική κρίση που απειλούσε τη διάλυση του νομίσματος της περιοχής. Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι τα swaps, μερικά από τα οποία ήταν τοποθετημένα από την Goldman Sachs Group Inc, μπορεί να έχουν προκαλέσει «μακροπρόθεσμη ζημία" για τους φορολογούμενους.
«Υπάρχει μόνο μία λύση για την επίλυση των αβεβαιότητας: η πλήρης αποκάλυψη», είπε ο Γκουστάβο Πιγά, συγγραφέας του βιβλίου "Παραγώγων και Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους," και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Vergata στη Ρώμη. «Η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Eurostat πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν λάβει γνώση όλων των συναλλαγών και ότι δεν έχουν θέμα με την κοινοποίηση των εγγράφων αυτών. Η αγορά έχει αφεθεί να σκεφτόμαστε τα χειρότερα. "
Η Eurostat στις 15 Νοεμβρίου θα δημοσιεύει αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού για την Ελλάδα που θα λάβει υπόψη και τις επιπτώσεις των swaps.
Ο αντίκτυπος των swaps στο έλλειμμα είναι «μικρός», σύμφωνα με πληροφορίες
H δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα έστρεψε την προσοχή της σε εκτός της αγοράς ανταλλαγές, που οργανώθηκαν από την Goldman Sachs, που επέτρεψε στη χώρα να κρύψει το μέγεθος του χρέους της από το 2000 και μετά.
Τα swaps της Goldman Sachs , το 2000 και το 2001, μείωσαν το χρέος της χώρας, κατά 2,37 δις € και ως ποσοστό του ΑΕΠ σε 103,7 % από 105,3 %, σύμφωνα με μια δήλωση της Goldman Sachs στις 21 Φεβρουαρίου .
"Δεδομένου του ιστορικού της διαφάνειας όσον αφορά την Ελλάδα, που όλοι γνωρίζουμε , ήταν μεγάλο λάθος εκ μέρους της ΕΚΤ να αρνηθεί αυτό το« αίτημα, είπε ο Manfred Neumann, καθηγητής της οικονομικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.
«Οι ψηφοφόροι θα είναι πιο καχύποπτοι τώρα από ό, τι στο παρελθόν. Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει άμυνα για την μη δημοσιοποίηση των εγγράφων.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/h-ekt.html#more
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου