Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εξεταστική για το «ευρωψέμα» της Ελλάδας – με μαγειρεμένα στατιστικά – το 2000 βέβαια!!

 

Θυμάστε τι είχαμε αποκαλύψει σχετικά με τη Eurostat; Ότι στην αναφορά τους για τα ψεύτικα στατιστικά της Ελλάδας ανέφεραν ξεκάθαρα ΜΟΝΟ την περίπτωση 1997 – 2004, την ίδια ώρα που ο κύριος Πρωθυπουργός και η κυβερνητική κουστωδία όπως και τα Ελληνικά ΜΜ”Ε”…
…”ενημέρωναν” τον Ελληνικό λαό ότι η ΕΕ μιλούσε για το 2007 (!)

Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν τους έτριψε στη μούρη την επίσημη αναφορά της Eurostat και προσπαθούσε να απολογηθεί… Γιατί άραγε;
Διαβάστε λοιπόν από το φιλοκυβερνητικό Έθνος:

Εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χάνς Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ζητούν στελέχη Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων.

Εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του σοσιαλδημοκράτη πρώην ...


υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χάνς Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ζητούν στελέχη Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων, ύστερα από αποκάλυψη της εφημερίδας Bild.

Ο Χανς Αϊχελ (αριστερά) εγκαλείται σήμερα από γερμανούς συναδέλφους του για το ρόλο του στην εισδοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Εδώ με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δύο βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής που θα διερευνήσει το ρόλο και τις ευθύνες του Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

«Θα πρέπει να αποκαλυφθεί ποιες συγκαλύψεις και παραλείψεις της κοκκινο-πράσινης κυβέρνησης οδήγησαν στο να πάρει η Ελλάδα το ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χριστιανοκοινωνιστής βουλευτής Χανς Μίχελμπαχ. Ο Φιλελεύθερος συνάδελφός του Φρανκ Σέφλερ χαρακτηρίζει «παράνομη» τη στάση που τήρησε τότε ο Άιχελ στην υπόθεση της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ και εν όψει των νέων στοιχείων ζητά από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να συστήσει εξεταστική επιτροπή.

H εφημερίδα Bild -που δημοσιεύει σε συνέχειες έρευνα για το «Ευρωψέμα», όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά τον τρόπο που η Ελλάδα «με μαγειρεμένα στατιστικά» μπήκε στη ευρωζώνη, αναφέρει ότι υπάρχει επιστολή του Άιχελ προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), από το 2000, με την οποία επιβεβαιώνονται πιέσεις προς όσους εξέφραζαν αντιρρήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την Bild, στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται στον τότε πρόεδρο της Bundesbank Ερνστ Βελτέκε, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός ασκεί πιέσεις προκειμένου να φιμώσει τους επικριτές της ελληνικής ένταξης.

Κυριότερος των αντιρρησιών ήταν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης, Χανς Ρέκερς, ο οποίος στις 26 Απριλίου του 2000 είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να μετατεθεί για έναν χρόνο αργότερα η ημερομηνία της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, εξαιτίας των αδυναμιών που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

Μερικές ημέρες αργότερα ο Χανς Άιχελ φέρεται να έστειλε την επιστολή στον τότε επικεφαλής της Bundesbank. Στην επιστολή αναφέρεται: «…Σας παρακαλώ επειγόντως να διαβιβάσετε στον δόκτορα Ρέκερς ότι ως μέλος του συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας δεν επιτρέπεται να εκφράζει την προσωπική του γνώμη. Θα είχα μάλιστα να επισημάνω στον κ. Ρέκερς, πως θα ήταν σκόπιμο να μελετήσει τις διαδικασίες και τις μεθόδους της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στους Έλληνες συναδέλφους μου θα ζητήσω γραπτώς συγγνώμη για τις δηλώσεις του δρ. Ρέκερς.»

Η εφημερίδα γράφει ότι μετά από αυτή την επιστολή η Bundesbank απέφυγε να πει ‘όχι’ στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρκέστηκε να καταθέσει κατάλογο με πλήθος προϋποθέσεων και προειδοποιήσεων.

Μαρία Κράλλη
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=40630948
Εξεταστική για το «ευρωψέμα» της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...