Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αποκλείουν την αναδιάρθρωση οι Βρυξέλλες

Φωτογραφία αρχείου, με τον Όλι Ρεν και τον εκπρόσωπό του, Αμαντέο Αλταφάζ
Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, τη διενέργεια διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε...
 σωστή τροχιά και αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είπε σήμερα ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, θέλοντας να διαψεύσει τη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις Ελληνικές Αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας συμπλήρωσε. Στόχος είναι η Ελλάδα να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού.
Σχετικά με το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μετά το 2012 η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές, ο κ. Αλταφάζ αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι οποιαδήποτε απάντηση συνιστά σπέκουλα και επανέλαβε ότι η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, εκπληρώνει τα συμφωνηθέντα.
Όσο για την Πορτογαλία και τα σενάρια περί οικονομικής ενίσχυσή της, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο αίτημα από την Πορτογαλική κυβέρνηση, και ως εκ τούτου καμία διαβούλευση δε διενεργείται στο πλαίσιο της ΕΕ για ευρωπαϊκή αρωγή.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...