Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Αναπόφευκτη» η Εξεταστική για τα υποβρύχια. Μετά τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπαντωνίου στον «Βήμα FM» ότι έγινε «μεγάλο φαγοπότι»

«Αναπόφευκτη» η Εξεταστική για τα υποβρύχια
Το υποβρύχιο Παπανικολής (φωτ. αρχείου)
Αναπόφευκτη είναι πλέον η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων ήταν το σχόλιο υψηλά ιστάμενης πηγής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπαντωνίου στον ...
«Βήμα FM» ότι έγινε «μεγάλο φαγοπότι» το οποίο ξεκίνησε το 1998 και συνεχίστηκε ως σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου είχε πάντως επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο και του διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009, όταν πλέον στην εξουσία ήταν το ΠαΣοΚ. Και τούτο διότι οι συμβάσεις των υποβρυχίων είχαν καταγγελθεί από την ίδια τη γερμανική πλευρά της Thyssen Krupp στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 και είχαν παύσει να εκτελούνται μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι ίδιες πηγές από το Πεντάγωνο σημείωναν ότι με τον νόμο 3885 / 2010 κυρώθηκε και στη συνέχεια υπογράφτηκε και τέθηκε σε ισχύ νέα ριζικά διαφορετική σύμβαση με αυστηρούς όρους διαφάνειας, η τήρηση των οποίων ελέγχεται πλήρως. Η σύμβαση μάλιστα αυτή αφορά όχι μόνο τα υποβρύχια, αλλά και τη διάσωση των ναυπηγείων και των θέσεων εργασίας.

«Άρα», πρόσθεταν, «έχει τραβηχτεί μία καθαρή διαχωριστική γραμμή που στεγανοποιεί το παρόν και το μέλλον σε σχέση με το παρελθόν. Και όλα αυτά υπό τον συνεχή και απόλυτο έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων, η οποία για πρώτη φορά ασκεί παρόμοιου χαρακτήρα αρμοδιότητες»
 
Α. Αθανασόπουλος    Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...