Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ντόρα: «Εθνική συνεννόηση ή εκλογές»

«Είμαστε στο κόκκινο», δήλωσε η Ντ.Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικης συνεννόησης.
Εθνική συνεννόηση ή πρόωρες εκλογές ζήτησε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι "είμαστε στο κόκκινο" και ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης.
 "Αν δεν το πράξει", τόνισε, "οι πολίτες πρέπει να καταργήσουν ένα αμετανόητο πολιτικό σύστημα". Όπως είπε...
 χαρακτηριστικά, σε μια τέτοια περίπτωση, η μόνη διέξοδος θα είναι οι εκλογές, αλλιώς, "πάμε σε αργό θάνατο".
"Αν αυτή την ώρα, το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πολιτεύονται όπως πριν από την κρίση, τότε ο λαός έχει το λόγο και θα επιβάλει τις απαραίτητες λύσεις και συμμαχίες", ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.
Τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό και εκτίμησε πως με τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, η χώρα βαδίζει ολοταχώς στη χρεοκοπία. Έκανε μάλιστα λόγο για καλοθελητές που παρουσιάζουν τη χρεοκοπία ως λύση και υποστήριξε πως μεγάλο μέρος των ΜΜΕ τροφοδοτούν το λαϊκισμό.
"Φτάνει πια"
"Η Δημοκρατική Συμμαχία με υπεύθυνη φωνή λέει φτάνει πια", τόνισε και υπογράμμισε πως η χρεοκοπία θα σημάνει το τέλος για τρεις γενιές και η χώρα θα χάσει τη θέση της στη διεθνή σκηνή.
Επιπλέον, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ είπε ότι οι θυσίες των Ελλήνων κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, γιατί ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του έμειναν εκεί που ήταν τον περασμένο Μάιο. "Η κυβέρνηση παραπαίει και δεν τολμά να συγκρουστεί και να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές", συμπλήρωσε.
"Η ΝΔ και ο αρχηγός της, αντί να πιέζουν την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, επενδύουν με πρωτοφανή οπορτουνισμό στη χρεοκοπία και καταφεύγουν στο λαϊκισμό", τόνισε, στρέφοντας τα πυρά της στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Μιλώντας για την Αριστερά έκανε λόγο για διαλυτικές συμπεριφορές και την κατηγόρησε ότι "διδάσκει και τηρεί την ανομία".
Ενόψει του "Ζαππείου 2", η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα χαρεί αν η ΝΔ υιοθετήσει θέσεις της και υπενθύμισε πως το κόμμα της έχει καταθέσει 36 προτάσεις και έχει μελετήσει ποιες είναι οι δίκαιες λύσεις.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε ότι θα ξαναψήφιζε το μνημόνιο αν η Ελλάδα δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ενώ επανέλαβε πως όταν μιλά για εθνική συνεννόηση εννοεί κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και πως σε αυτή τη φάση, την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρει ο πρωθυπουργός.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...