Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το παίζουν... ξαφνιασμένοι για τις δηλώσεις της Ντόρας περί συγκυβέρνησης!!!

Με θαυμαστικά και προσποιητή «έκπληξη» αντιμετώπισαν τα διάφορα ειδησεογραφικά δίκτυα τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, ότι είναι ανοικτή σε... μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες ...
τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ, επί τη βάσει συγκεκριμένων και ξεκάθαρων προγραμματικών δεσμεύσεων. Δεν κατανοούμε και δεν συμμεριζόμαστε το «θαυμασμό» τους. Και τούτο, διότι είναι ύπουλος και κακοπροαίρετος. Γιατί στόχος τους ήταν πάντα και παραμένει να εμφανίσουν τη Συμμαχία σαν «κόμμα διαμαρτυρίας» που θα «εξαφανισθεί» κάτω από την πίεση της «χαμένης ψήφου»!


Όμως, οι ηγετικές εμφανίσεις της Ντόρας και οι καθαρές κυβερνητικές προτάσεις που εισηγείται -πολλές από τις οποίες «αντιδημοφιλείς» και με «πολιτικό κόστος»- πείθουν και τους πλέον δύσπιστους, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συμπεριφέρεται πολιτικά όχι ως «κόμμα διαμαρτυρίας», αλλά ως φορέας εξουσίας. Ως πολιτική δύναμη που επιθυμεί να συμβάλει θετικά στην παραγωγή χρήσιμης και εφαρμόσιμης πολιτικής, για να ωφελήσει τον τόπο και τους πολίτες. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να προτείνει ακόμη και «δυσάρεστα» μέτρα, όπως λ.χ. το απόλυτο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο για μια 5ετία. Την ώρα που οι αμετανόητοι φορείς του παλαιοκομματισμού -οι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, της ΝΝΔούλας- υπόσχονται ακόμη στην εκλογική τους «πελατεία» ρουσφέτια και διορισμούς, στο παρά πέντε της χρεοκοπίας!


Αυτή είναι η απόλυτη διαφορά και κάθετη διαχωριστική γραμμή της Συμμαχίας από όλα τα άλλα κόμματα του παλαιού και καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Και αυτή τη διαφορά θα εκτιμήσουν οι σώφρονες Έλληνες πολίτες, δίδοντας με την ψήφο τους στο νέο Κίνημα τη δυνατότητα να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις και να επιβάλει -μέσα από τη συμμετοχή σε συμμαχικά κυβερνητικά σχήματα- τις δέουσες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας.
DeFreJus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...