Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

H αύξηση της εγκληματικότητας και το έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας συζητήθηκε σε ημερίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Η αύξηση της εγκληματικότητας, το έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας, η διευρυμένη κοινωνική ανοχή στη βία και την ανομία μπήκαν χθες στο μικροσκόπιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας διά ημερίδας που διοργάνωσε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού της διαλόγου με θέμα «Αύξηση της εγκληματικότητας - ασφάλεια του πολίτη».
Ημέρα άκρως συμβολική για την πραγματοποίηση της ...
εκδήλωσης καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο φονικός εμπρησμός στην τράπεζα Μαρφίν της Σταδίου στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζομένους της.
«Η ανομία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αποδεκτή. Υπάρχουν πολιτικοί φορείς που υποστηρίζουν την ανομία. Την ανυπακοή στη δημοκρατία. Αυτήν που δώσαμε αγώνες για να αποκαταστήσουμε» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ημερίδα για την εγκληματικότητα αναφερόμενη εκτενώς ωστόσο και στο διογκούμενο ζήτημα των παράνομων μεταναστών που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας. Επ' αυτού η πρόεδρος της Συμμαχίας εκτίμησε ότι το μεγάλο στοίχημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ο επαναπατρισμός τους. Αναφορικά με τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας και της εικόνας της. Κλείνοντας ωστόσο την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξαναστηθεί η Ελλάδα στα πόδια της είναι να κερδίσουμε τη μάχη κατά της ανομίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία διά του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη, διατύπωσε τις θέσεις του κόμματος για την εμπέδωση της Δημοσίας Ασφάλειας του πολίτη:
- Να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής των αστυνομικών στις σχολές.
- Εξειδίκευση στην εκπαίδευση καθώς οι μορφές του εγκλήματος απαιτούν πλέον απόλυτη εξειδίκευση στην αντιμετώπισή του.
- Βελτίωση των μισθών αλλά και των όρων εργασίας σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.
Σύσσωμοι οι ομιλητές Γιάννης Πανούσης - καθηγητής Εγκληματολογίας, Αθηνά Βακαλοπούλου - κοινωνιολόγος, Κυριάκος Ρερρές - διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και μέλος της ΚΙΠΟΚΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης αναφέρθηκαν στην επικινδυνότητα της κοινωνικής ανοχής στη βία και την έξαρση της παράνομης μετανάστευσης. Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση της Δήμητρας Γαλάνη, η οποία παρέστη στην εκδήλωση ως κάτοικος Κεραμεικού. Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να προστατεύσει τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δηλώνοντας ότι η πόλη επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη «ήταν αγνώριστη», κάλεσε τους κατοίκους να βάλουν το δικό τους λιθάρι ατομικά για την αναβάθμιση των γειτονιών τους.
Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη παρέστη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Συμμαχία για τους νεκρούς της Μαρφίν
Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ  Αδέσμευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...