Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δήλωση Χρίστου Βερελή με αφορμή την ποινική δίωξη για την προμήθεια των τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία ΜΑΝ


Στην "ασυνήθιστη", όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, ενέργεια να υποβάλει αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της προμήθειας των τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρία ΜΑΝ, προέβη ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, ο οποίος, το Μάιο του 2009, είχε παραιτηθεί από...
 τη Βουλή όταν δημοσίευμα ενέπλεκε το όνομά του στην υπόθεση.

    "Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βερελής και προσθέτει: "Οι χρηματισμοί αφορούσαν μια ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων και επιχειρηματιών που έδρασε εν αγνοία της διακομματικής επιτροπής, στην οποία ούτε καν πήρα ποτέ μέρος. Σήμερα, έρχεται και από την ελληνική δικαιοσύνη η δικαίωσή μου. Πλήρωσα επί δύο χρόνια για τις πράξεις μιας συνοικιακής μαφίας".

    "Ελπίζω ότι αισθάνονται δυσάρεστα όσοι διακίνησαν σενάρια ενοχής και επικείμενης τότε διαγραφής μου", συμπληρώνει: "Η παραίτηση μου, πράξη όπως αποδείχθηκε ασυνήθιστη και ίσως δυσάρεστη στην Ελληνική πολιτική σκηνή- παρουσιάστηκε κατά πρωτοφανή και ανήθικο τρόπο από κύκλους που επιζητούσαν πολιτικό "αίμα" και όφελος. Η ευθιξία υπήρξε γι' αυτούς άγνωστη άρα και ύποπτη έννοια. Ελπίζω να έχουν τη γενναιότητα να ζητήσουν συγνώμη εμπράκτως".

    "Μόλις η υπόθεση ανατεθεί σε ανακριτή τακτικού τμήματος θα κάνω αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής", καταλήγει ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας: "Δικαιούμαι να κάνω και αυτή την "ασυνήθιστη" ενέργεια, αφού η εμπλοκή του ονόματός μου υπήρξε δομικό και οργανικό στοιχείο εγκληματικής μεθόδευσης και σχεδιασμού".
Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...