Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ν. Μπακογιάννη: Υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο

Ν. Μπακογιάννη: Υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο
Χαρακτήρισε τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά «κατώτερους των περιστάσεων»
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει το κόμμα της στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για αλλαγή των βασικών σημείων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος, αναλαμβάνει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε ερώτηση του «Βήματος», δεν ξεκαθάρισε τι θα πράξει το κόμμα της στη Βουλή κατά την ψηφοφορία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αλλάξει το περιεχόμενό του.
 
«Προχωράνε οι διαπραγματεύσεις. Αθροίζονται προσπάθειες. Εκτιμώ ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές» είπε η κυρία Μπακογιάννη και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί εύκολα να πει τι θα κάνει στην ψηφοφορία, αφού θεωρεί πως υπάρχει περιθώριο πολιτικών ελιγμών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που θεωρεί ότι το υφιστάμενο Μεσοπρόθεσμο, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, θα δημοσιοποιήσει αύριο στις Βρυξέλλες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Φιλελευθέρων, τις προτάσεις της για ένα πιο δίκαιο, πιο ρεαλιστικό και πιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα έχει ως βάση τη μείωση των δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας.

Η αντιπρόταση θα παρουσιαστεί, πρώτα στους ευρωβουλευτές και μετά θα δοθεί συνέντευξη της κυρίας Μπακογιάννη, παρουσία και του ηγέτη των Φιλελευθέρων, του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου Γκυ Βέρχοφσταντ, ενώ θα συναντηθεί και με τον κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν.

Η κυρία Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της Συμμαχίας, ανέπτυξε τις προτάσεις της για το Πρόγραμμα και το πλαίσιο της εισήγησής της στους Φιλελευθέρους, όπου κεντρικό σημείο είναι: α) η πρόταση για ένα σχέδιο Μάρσαλ από την Ευρώπη για την Ελλάδα και β) η πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ελάφρυνση του ελληνικού προϋπολογισμού.

Έμφαση στις δαπάνες και όχι στους φόρους

Το πρόγραμμα της Συμμαχίας, έχει πέντε βασικές διαφορές με το Μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης

Α. Ο πρόσθετος περιορισμός των δαπανών, ύψους 3,3 δισ. ευρώ μέσα από παρεμβάσεις του δημόσιου τομέα.

Β. Η επιτάχυνση των εσόδων και του περιορισμού δαπανών που η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει για το 2014 και 2015 και εφαρμογή τους από το 2012- 2013.

Γ. Μείωση της φορολογικής επιβάρυνση του ιδιωτικού τομεά και των φυσικών προσώπων

Δ. Αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 200 εκατ. ευρώ και πρόσθετη βοήθεια ύψους 200 εκατ. Ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Ε. Εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα αυθαίρετα, με στόχο ένα δικαιότερο σύστημα να πληρώσουν οι έχοντες.


«Βουντού εκονόμικς» η πρόταση της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε η κυρία Μπακογιάννη, επικρίνοντας τις προτάσεις για την οικονομία που κατέθεσε και με απαξιωτικό ύφος μίλησε για τα «βουντού εκονόμικς».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κυρία Μπακογιάννη για την κυβέρνηση και τη ΝΔ, τονίζοντας ότι έως την τελευταία στιγμή ήλπιζε να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

«Μοιραίοι και άβουλοι ήταν οι δυο αρχηγοί. Κατώτεροι των περιστάσεων» είπε και σε ερώτηση του Βήματος για το ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το ναυάγιο, είτε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, είτε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ανέφερε: «Αυτά που έγιναν ήταν απερίγραπτες γελοιότητες. Η εθνική συνεννόηση δεν γίνεταιμε διαρροές και παρακάμαρες. Έπρεπε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν το έκαναν. Οι κυβερνήσεις εθνικής συνεννόησης δεν γίνονται με τηλεφωνικές επικοινωνίες».

Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για εκλογική κυβέρνηση και σχήμα εσωκομματικών ισορροπιών και προέβλεψε σύντομα εκλογές, ενώ είπε ότι θα χρειαστούν 180 ψήφοι για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. «Εκεί θα έρθει η ώρα να κριθούν όλοι» τόνισε.
Αρης Ραβανός to vima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...