Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις Σαμαρά

Κόλαφο για το περίφημο «Ζάππειο 2″ συνιστούν πληροφορίες των Financial Times σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα στην μη δημοσιοποιηθείσα έκθεσή της, κρίνει ως «ασύμβατες και μη ρεαλιστικές» με τους στόχους της
 δημοσιονομικής προσαρμογής, τις προτάσεις Σαμαρά.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επί λέξει ότι «σύμφωνα με το προσχέδιο αναφοράς (εννοεί την έκθεση της τρόικας) που έχουν συντάξει οι ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, οι οποίοι επιβλέπουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μειώσεις φόρων είναι μη ρεαλιστικές και ασύμβατες με τους συνολικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής».
Στερεύει και η τελευταία ελπίδα
Τιτλοφορούμενο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» το (ηλεκτρονικώς) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των FT σημειώνει ότι με την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, ο κ. Σαμαράς διέλυσε και τις ελπίδες των ξένων πιστωτών ότι οι πολιτικές συγκρούσεις στην Ελλάδα θα παραμερίζονταν σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτραπεί η μη εξυπηρεσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Στις δηλώσεις Σαμαρά που φιλοξενούν οι Financial Times, ο αρχηγός της ΝΔ επιμένει: «Μου ζητούν να υποστηρίξω μια θεραπεία που σκοτώνει τον ασθενή. Δεν θα το κάνω».
Χάνουν και την τελευταία τους ελπίδα
Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει επίσης πως παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, οι διεθνείς πιστωτές διατηρούν βαθύτατες ανησυχίες για το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα της Ελλάδας.

Φοβούνται, γράφει, ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και το ισχυρό σοκ που θα υποστεί ακολούθως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα μπορέσουν ποτέ να εφαρμοστούν εάν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν παραμερίσουν τις διαφορές τους. Εάν δεν αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους ως μία κατεπείγουσα εθνική υπόθεση.
Ωστόσο, εξηγώντας περαιτέρω τις θέσεις του, στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Σαμαράς αναφέρει: «Οταν κάποιος παρά τις θυσίες, δεν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, τότε οργίζεται. Και οργίζεται εις βάρος όλου του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο εις βάρος κομμάτων και πολιτικών. Και αυτό είναι επικίνδυνο».
Οι μορφωμένοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Συμπληρώνει δε τα εξής: «Η ρευστότητα είναι το απολύτως κορυφαίο πρόβλημα μιας οικονομίας. Φαντασθείτε τι συμβαίνει σε μια πραγματική οικονομία όταν δεν υπάρχει ιδιωτική κατανάλωση, δεν υπάρχουν δημόσιες δαπάνες και ούτε άμεσες διεθνείς επενδύσεις. Τότε στα πάντα μπαίνει λουκέτο. Ηδη υπάρχει διαρροή ανθρώπινων πόρων. Ανθρωποι με μορφωτικό επίπεδο εγκαταλείπουν τη χώρα».

 Πηγή: Το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...