Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κυριάκος και Άρης εναντίον Σαμαρά

Κυριάκος και Άρης εναντίον Σαμαρά
Σαφείς αιχμές εναντίον του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά άφησαν στη διάρκεια των ομιλιών τους στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκη, όσο και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
«Η συναίνεση που επιδίωκε και η κυβέρνηση έμεινε στα λόγια. Ο πρωθυπουργός έκανε μια
γενναία πρόταση αλλά δεν κατάφερε να την υλοποιήσει, γιατί δέχτηκε κομματικές πιέσεις. Εμείς ως ΝΔ κάναμε την υπέρβαση, δεχτήκαμε να συμμετέχουμε, όμως ο κ. Παπανδρέου έκανε πίσω. Μπορούσε να γίνει η υπέρβαση, αλλά η ευκαιρία χάθηκε», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή. Όπως μάλιστα ανέφερε «δυστυχώς επανήλθαμε σε μια τακτική όπου οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν μποξ χωρίς γάντια κι αυτό δεν βοηθάει τη χώρα». Εκτίμησε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λάβει μεν την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός όμως θα βγει αποδυναμωμένος από αυτή τη διαδικασία ενώ σχετικά με την νέα κυβερνητική σύνθεση ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως πρόκειται για «ανασχηματισμό βιτρίνας κι όχι ουσίας», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «αδύναμο πρωθυπουργό».
Από την πλευρά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε πως «Δεν έχουμε κουλτούρα συνεννόησης»Ως αιχμές ερμηνεύτηκαν και οι επισημάνσεις του βουλευτής της ΝΔ κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου σχετικά με την χαμένη ευκαιρία συνεννόησης ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Όπως είπε «αυτός ο τόπος δυστυχώς μπροστά στο γκρεμό ποτέ δεν έχει πατήσει φρένο, αλλά πατάει γκάζι όταν βλέπει την απειλή», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αποκτήσαμε την αναγκαία κουλτούρα συνεννόησης και δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά μας διαχωρίζουν».
«Εξακολουθούμε να μην μονιάζουμε, να είμαστε προσκολλημένοι στην ιστορική κακοδαιμονία του διχασμού, στον ανέξοδο λαϊκισμό και στις κραυγές του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Πάντως για το «ναυάγιο» της κυβερνητικής συνεργασίας είπε ότι «την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση με τους εξαιρετικά τραγικούς χειρισμούς που έκανε και που έφεραν αυτή την εξ ανάγκης κυβέρνηση ισορροπιών».
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...