Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ντόρα και Παπαθανασίου εκθέτουν Αλογοσκούφη

Θέση για όσα συνέβησαν στο οικονομικό πεδίο την περίοδο 2004-2009 παίρνουν πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή στο Έθνος της Κυριακής, εξαπολύοντας πυρ ομαδόν κατά του Γ. Αλογοσκούφη για τα μέτρα που ποτέ δεν ήρθαν.

Μπακογιάννη: «Ουδέποτε μας έφερε σε ...
δύσκολη θέση με προτάσεις για σκληρά μέτρα
Star.gr
»


«Ουδέποτε ο κ. Αλογοσκούφης μας έφερε σε δύσκολη θέση προτείνοντάς μας ''σκληρά'' μέτρα» τονίζει η πρώην υπουργός, η η οποία λόγω θέσης συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Η κα Μπακογιάννη, μάλσιτα, τονίζει ότι η ίδια ήταν αντίθετη με την τακτική της ήπιας προσαρμογής και υπέρμαχη της υιοθέτησης πιο φιλελεύθερων απόψεων που σχετίζονταν με την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», του περιορισμού του Δημοσίου κλπ.

Παπαθανασίου: «Ουδέποτε αρνήθηκε εισήγηση ο πρωθυπουργός»

«Ουδέποτε συνάντησα άρνηση του τότε πρωθυπουργού σε πρότασή μου για τη λήψη δύσκολων μέτρων» σημειώνει ο Γιάννης Παπαθανασίου, που διαχειρίστηκε τις τύχες της ελληνικής οικονομίας μόλις για εννέα μήνες, ρίχνοντας «σπόντες» προς τη μεριά του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ο κ. Παπαθανασίου υπενθυμίζει τις αποφάσεις που έλαβε για την επιβολή έκτατης εισφοράς, το πάγωμα των μισθών αλλά και για την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και σημειώνει ότι ο τότε πρωθυπουργός ουδέποτε φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και ότι πάντοτε στήριζε τους υπουργούς του.

Μέτωπο από το 2004 με Αλογοσκούφη ο Σουφλιάς

Αν και ο ίδιος επιλέγει συνειδητά να μείνει μακριά από το δημόσιο διάλογο, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Γιώργος Σουφλιάς ήταν ο πρώτος υπουργός που είχε εκφράσει ενστάσεις για την οικονομική πολιτική του κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Ο «Σαρακατσάνος» είχε μιλήσει από το Δεκέμβρη του 2004 για ελλειμματικό προϋπολογισμό τονίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει». Μάλιστα, βουλευτές της ΝΔ σε συζητήσεις τους με φόντο… τον Γιώργο Αλογοσκούφη, υπενθυμίζουν ότι ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε επικρίνει και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους (στις συνεδριάσεις της κυβερνητικής επιτροπής) αλλά και δημόσια την τακτική της «ήπιας προσαρμογής» που ακολουθούσε ο τότε υπουργός Οικονομίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...