Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νέος πονοκέφαλος για τη ΝΔ οι δηλώσεις Σταϊκούρα

Νέος πονοκέφαλος για τη ΝΔ οι δηλώσεις Σταϊκούρα
Βαρύ είναι το κλίμα στη Συγγρού για τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα, μετά τη χθεσινή αναστάτωση που δημιούργησε, όταν υποστήριξε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι η ΝΔ επιβάρυνε κατά 7,5 δισ. ευρώ το χρόνο το δημόσιο χρέος. Αυτό την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει ότι η "καραμανλική διακυβέρνηση" είναι υπεύθυνη για... μόλις 7 δισ. του χρέους καθ' όλα τα 5,5 χρόνια της παραμονής της στην εξουσία...
Στη λεωφόρο Συγγρού επικρατεί από χθες αναστάτωση, καθώς ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  Flash 96 και απαντώντας σε ερώτηση για τη «συμβολή» των κυβερνήσεων της ΝΔ στη διόγκωση του χρέους, αντί να αναφέρει την επίσημη θέση του κόμματος για συνολική αύξηση του χρέους κατά 7 δισ. ευρώ, είπε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ το χρέος αυξανόταν κατά 7,5 δισ. το χρόνο. Άρα, παραδέχτηκε ότι στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον τέως πρωθυπουργό, επιβάρυνε τα δημόσια οικονομικά με κάτι παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ακολούθησε δεύτερη παρέμβαση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, ο οποίος διευκρίνισε ότι «η καθαρή συμβολή της ΝΔ στο χρέος για τα 5,5 χρόνια που έμεινε στην εξουσία ήταν 7 δισ. ευρώ συνολικά». Παραδέχθηκε επίσης ότι ήταν δικό του σφάλμα και ζήτησε συγγνώμη από τους ακροατές του σταθμού.
Το θέμα ωστόσο πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σταϊκούρας να προχωρήσει και σε γραπτή δήλωση στην οποία επισήμαινε ότι «η ΝΔ, εντός και εκτός Βουλής, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι για τα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησής της ευθύνεται μόνο για τα 7 δισ. ευρώ πρόσθετου χρέους».
Πρόσθεσε επίσης ότι «το υπόλοιπο χρέος πήγε να καλύψει τόκους προηγουμένων ετών, πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης και χρέη νοσοκομείων, για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ».
Και κατέληγε: «Η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για την περίοδο 2004-2009, ήταν 21,7 δισ. ευρώ ή 4,9% επί του ΑΕΠ, ενώ επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την περίοδο 2010- 2011, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, είναι 25,2 δισ. ευρώ ή 14,7% επί του ΑΕΠ». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή διαστρεβλώσεις».

Αντίδραση Πεταλωτή

Το πρωτοφανές αλαλούμ στη ΝΔ για το πόσο χρέος πρόσθεσε στη χώρα ο Κώστας Καραμανλής, εκμεταλλεύθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. "Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ούτε στα ψέματά τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν πλέον. Ψεύδονται συλλογικά, ασύστολα, είναι ανεύθυνοι και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.Η αλήθεια είναι μια και έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία: Σχεδόν διπλασίασαν το χρέος της χώρας σε 5,5 χρόνια. Και αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει όσα ψέματα και αν πουν. Όση "μαγική" αριθμητική κι αν χρησιμοποιήσουν. Και το παρόν τους, δυστυχώς, είναι ίδιο με το παρελθόν τους. Και με θρασύτητα τέτοιο μέλλον ευαγγελίζονται και για τη χώρα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...