Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση 6 βουλευτών ΠΑΣΟΚ σε Γερουλάνο για το διορισμό Βενιέρη στον ΟΠΑΠ.

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, κατέθεσαν χθες έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διορισμό του οικονομολόγου Π. Βενιέρη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε η «Κ.Ε.» την περασμένη Κυριακή, φέρνοντας στη δημοσιότητα και υπενθυμίζοντας ότι το 2008, επί Νέας Δημοκρατίας, 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταγγείλει μέσω ...
ερώτησης στη Βουλή την τότε απόφαση του υπουργείου Οικονομίας για διορισμό του ίδιου στελέχους στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΕΚΟ.
Οι έξι βουλευτές (Χρύσα Αράπογλου, Δημ. Βαρβαρίγος, Ιωάν. Δριβελέγκας, Νικ. Ζωίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Δημ. Τσιρώνης) σημειώνουν στην ερώτησή τους ότι προκύπτει θέμα ηθικής τάξης και ερωτούν τον κ. υπουργό:
* Είσαστε γνώστης των τότε καταγγελιών;
* Διερευνήσατε την ορθότητα ή μη των καταγγελιών και τις κρίνατε αβάσιμες;
* Τι προτίθεστε να πράξετε όσον αφορά την παραμονή του κ. Βενιέρη σ' ένα κρίσιμο πόστο του δημοσίου τομέα, για τον οποίο μείζων λόγος γίνεται, ώστε να διασφαλίσετε το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτείας έναντι του κοινωνικού συνόλου, που αφορά έναν τόσο ευαίσθητο οργανισμό;
Οι έξι βουλευτές ήταν ανάμεσα στους 17 του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει ερώτηση και στις 30/7/2008 προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, που αφορούσε το διορισμό του κ. Π. Βενιέρη στις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου και στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ ως αντιπροέδρου.
Με την ερώτηση, τότε, οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς να απαντήσουν εάν είχε ελεγχθεί η πρότερη λειτουργία του κ. Βενιέρη όσον αφορά πιθανές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, τυχόν ποινικές ευθύνες για καταχρηστική υλοποίηση προνομιακών πληροφοριών και τις προθέσεις τους για την αναγκαιότητα τυχόν απομάκρυνσης του εν λόγω προσώπου.
Τότε, ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης, δήλωσε αναρμόδιος, ο δε υπουργός Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφης, δεν απάντησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...