Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"Διπλασίασε φέτος τα μυστικά κονδύλια το ΥΠΕΞ"

Την ίδια στιγμή που οι Πρεσβείες και τα Προξενεία της χώρας μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες λόγω έλλειψης χρημάτων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ σχεδόν διπλασίασε τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου, που από 18 εκατ. ευρώ το 2010, έφθασαν φέτος τα 34 εκατ. ευρώ!..
Αυτό αποκαλύπτει και καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Καλώντας τον ίδιο τον...
 κ. Παπανδρέου να εξηγήσει ποιες ανάγκες υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση, τονίζει ότι η υπερβολική αύξηση των απορρήτων κονδυλίων γίνεται παρότι ο συνολικός προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ υπέστη φέτος σημαντικές περικοπές φθάνοντας το 0,3% του ΑΕΠ.
«Με το ίδιο σκεπτικό της δημοσιονομικής προσαρμογής η κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπές μισθών και σε υπερφορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματών και των άλλων κλάδων των υπαλλήλων, ενώ προέβη και σε μαζική περικοπή κονδυλίων για τις ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία σε πολλές χώρες», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την απόφαση διπλασιασμού των περίφημων μυστικών κονδυλίων.
«Αληθεύει μάλιστα ότι η απόφαση προβλέπει ότι τα 34 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί άμεσα;», ερωτά τον πρωθυπουργό.
Με άλλη ερώτησή της, αυτή τη φορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητά να μάθει εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι κοντά στην πόλη της Ορεστιάδας, σε ιδιωτικό χώρο που στεγαζόταν παλαιό εργοστάσιο, πρόκειται να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών της χώρας χωρητικότητας 2.000 ατόμων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...