Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καραμανλής: Το αξίωμα του Προέδρου Δημοκρατίας δεν μου πηγαίνει...


Απάντηση έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του στην πρόταση του Φαήλου Κρανιδιώτη Σύννεφα αρχίζουν και... συγκεντρώνονται ξανά στις σχέσεις μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση ανάδειξης του πρώην πρωθυπουργού στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.
Το σχολίαζαν μάλιστα και στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές, που...
 διατηρούν στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Ώσπου, ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ δήλωσε στο Βήμα fm, πώς όταν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός δικαιωματικά ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος Δημοκρατίας.
Έτσι, ότι μέχρι τώρα ακουγόταν κατ’ ιδίαν πήρε δημόσια μορφή. Όπως ήταν φυσικό, το κλίμα αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και σε φίλους – συνομιλητές του, που έτυχε να τον επισκεφτούν αυτές τις μέρες και τον ρώτησαν, εάν όλα αυτά έχουν κάποια βάση.
Πριν απο λίγο ο Καραμανλής, με διαρροές απάντησε αρνητικά στην πρόταση αυτή τονίζοντας, ότι "ο πρώην πρωθυπουργός σέβεται το αξίωμα, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλους όσοι τον έχουν υπηρετήσει. Όμως, είναι αξίωμα που σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει και δεν του πηγαίνει".
Άλλωστε, η αλήθεια είναι πώς σύμφωνα με την έως τώρα ελληνική πολιτική παράδοση στην προεδρία της Δημοκρατίας έχουν υπάρξει πρόσωπα άνω των 70 ετών, που πολιτικά είχαν ήδη τερματίσει αυτό που θα αποκαλούσαμε «ενεργή δράση».
Η εξέλιξη αυτή και το γεγονός μάλιστα ότι ο Κώστας Καραμανλής απάντησε σε αυτή την πρόταση, δείχνει τον εκνευρισμό του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να επιμείνει μέχρις τέλους στην υποψηφιότητά του στην Α' Θεσσαλονίκης... απορρίπτωντας το ενδεχόμενο τιμητικής αποστρατείας...
Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν απάντησε χθες, οπότε διατυπώθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, αλλά σήμερα μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που ο ίδιος θα παρεβρεθεί... διαμορφώνοντας έτσι ένα εκρηκτικό κλίμα!
 Πηγή : Παραπολιτικά
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...